Диего Коста отсече: Няма да се променя!

снимка: Guliver/Getty Images

След наказанието, което изтърпя, нападателят на Челси Диего Коста се завърна в игра срещу Бърнли миналата седмица. Испанецът е твърдо решен, че начинът, по който играе, е правилен и няма нужда да променя нищо от него.

Въпреки споровете, които се появиха около неспортсменското поведение на испанеца по терените в Англия, Диего е твърдо решен да не променя нищо в играта си и в поведението си на терена.

„Няма да променя начина си на игра“, започна Диего Коста. „Знам, че трябва да бъда по-предпазлив, защото явно има разлика тогава, когато аз направя нещо и когато някой друг го направи. Когато аз направя нещо, то е много по-коментирано, отколкото при всеки друг играч.

Трябва да бъда изключително внимателен, но никога няма да променя стила си на игра. Той е причината да бъда тук. Това е начинът, по който правя нещата.“

Нападателят отбеляза гол при 5:3 срещу Тотнъм, но след това не се е разписвал от четири мача насам, като в Capital One Cup все още няма попадение.

„Когато се справях най-добре дойде това наказание, което ме извади от игра за известно време и все още не разбирам, защо се случи това. Сега изоставам малко от останалите, но тренирам много здраво, опитвам се да дам най-доброто от себе си и се надявам скоро да съм готов на 100%.

Не си избирам турнири, в които да отбелязвам попадения или пък дербита, или някой конкретен тим. Аз съм нападател. Всеки мач, в който взимам участие, давам всичко от себе си, за да се разпиша. Ако не се случва в Capital One Cup продължавам да опитвам и се надявам това да се случи в неделя.“, завърши Коста.