Манчестър Юнайтед и Байерн почетоха трагедията в Мюнхен

снимка: Guliver/Getty Images

Легендата Сър Боби Чарлтън присъства днес на изложба, посветена на 57-ата годишнина от самолетната катастрофа на отбора на Манчестър Юнайтед, известен като Бебетата на Мат Бъзби.

Самолетът на Червените дяволи се разбива край Мюнхен, Германия. 77-годишният Чарлтън, заедно с Карл-Хайнц Румениге, в момента президент на Байерн (Мюнпен), участваха в откриването на събитието в музея на клуба от баварската столица.

Бившият футболист на Англия и на Юнайтед е един от двамата живи от осемте оцелели футболисти от всичките 21 спасили се. Другият е Уилф Макгинес, играл като ляв бранител и с 81 мача с екипа на Манчестър Юнайтед.

"Горд съм да бъда сред толкова много приятели в Байерн и в Мюнхен. Благодаря им, че отбелязаха този тъжен и трагичен момент, каза Чарлтън след като журналистите го очакваха на вратата на залата.

Много прекрасни футболисти и млади хора загубиха живота си в този ужасен момент, коментира още той. 23-а души на борда на самолета са намерили смъртта си там. Отделна церемония имаше на стадиона на Манчестър Юнайтед днес.

На Олд Трафорд точно в 15.04 часа жертвите бяха почетени с минута мълчание, като часът е избран заради момента на сблъсъка, посочва БТА.