Суонси изненада Саутхямптън в края (ВИДЕО)

снимка: Guliver/Getty Images

Отборът на Суонси победи изненадващо представящия се отлично през този сезон тим на Саутхямптън в мач от 23-я кръг на английската Висша лига с минималното 1:0 на „Сейнт Мери Стейдиъм”.

Днешната победа бе първа за „лебедите”, след като за последно победи Астън Вила със същия резултат на „Боксинг Дей”. По този начин те събраха актив от 33 точки и изместиха Хъл Сити от 9-тото място.

Саутхямптън от своя страна изпусна шанса да измести Манчестър Юнайтед от третата позиция и за сега остава на 4-тото място със своите 42 точки.

Роналд Куман започна срещата с Форстър на вратата и пред него Йошида, Бертранд, Фонте, Клайн, Давис, Рийд, Тадич, Елиа,  Уърд-Праус, Пеле.

Гари Монк заложи на Фабиански, Фернандес, Нотън, Уилямс, Тейлър, Керъл, Фултън, Емес, Шелви, Дайът, Гомис.

Мачът започна с очакван натиск на домакините и още в 6-тата минута можеха да открият резултата, но ударът на Джеймс Уърд-Праус бе спасен от Лукас Фабиански.

Играчите на Суонси се опитаха да излезнат от наложената им преса през първите 30 минути и по-често поглеждаха към вратата на противника. За разлика от „светците” обаче, гостите не успяха да стигнат до чисто голово положение през първата част и двата отбора се прибраха в съблекалните при резултат 0:0.

Втората част бе копие на първата, като доминацията на „светците” бе явна. Въпреки това Суонси бе най-близко до гола, след като в 58-та минута Джонджо Шелви стреля по земя извън границата на наказателното поле, но топката се отклони в десния стълб на вратата пазена от Фрейзър Форстър.

Саутхямптън продължи да натиска, но „лебедите” стигнаха първи до гол. След като уцели гредата 20 минути по-рано, сега Шелви с подобен удар от дъгата на наказателното поле матира Фрейзър Форстър за 1:0.

В 83-тата минута Садио Мане получи чудесен пас в дълбочина от Душан Тадич, последва техничен изстрел на нападателя, който прехвърли вратаря, но Ашли Уилямс изби от гол линията.

В последната минута от редовното време Райън Бертранд си изкара директерн червен картон, след като влезе с двата крака в единоборство с  Моду Бароу и закономерно бе изгонен.

 

Забавянето на играта продължи повече от 3 минути, което даде шанс на „светците”, но те не се възползваха и загубиха важен мач за битката за Топ 4.