Диего Коста: Не съм ангел, но не съм грубиянин

снимка: БТА/AP

Нападателят на Челси - Диего Коста, заяви, че "не е ангел" на футболния терен. Голмайсторът е категоричен, че никога в кариерата си не е контузвал свой съперник, въпреки че има привидно агресивен стил на поведение.

Бившият футболист на Атлетико Мадрид не игра за "сините" в дербито срещу Манчестър Сити в събота вечерта, завършило наравно 1:1. Испанският национал е наказан с лишаване от състезателни права за три мача заради инцидент в двубоя срещу Ливърпул от полуфиналите в турнира за купата на Лигата.

Коста беше разследван и признат за виновен по обвинение в умишлено настъпване срещу Емре Джан от "червените".

"Никога не съм контузвал колега. Да, имал съм множество инциденти, повечето от тях бяха в Испания. Играя по този начин. Няма да се променя и няма значение, че получих наказание за няколко мача.

Обикновено се получават спорове със защитниците. Това, което се случва на терена, остава само там. Поздравяваме се и след това се прибираме по домовете си. Ние сме колеги. По този начин виждам футбола. Не съм ангел, но не искам да ме смятат за груб или агресивен играч. Виждат ме по много начини.

В предходните години контактите във футбола бяха повече и по-чести. Позволените неща бяха доста повече", заяви 26-годишният Диего Коста.