Арсенал постигна най-резултатната си победа от началото на сезона (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборът на Арсенал разгроми гостуващия на „Емирейтс” тим на Астън Вила с 5:0 след голове на Жиру в 8-та минута, Йозил в 56-тата, Уолкът 7 минути по-късно, Касорла от дузпа в 74-тата и Белерин в 93-тата.

С тази победа момчетата на треньора Арсен Венгер събраха актив от 42 точки и се изравниха с четвъртия Саутхямптън, който играе по-късно днес със Суонси.

Астън Вила и днес не успя да отбележи гол, като това бе шести пореден мач без попадение за момчетата на Пол Ламбърт.

Венгер започна двубоя с Оспина на вратата, Белерин, Мертезакер, Косчелни и Монреал в защита. Коклен и Рамзи помагаха на четворката в дефанзива, а Йозил, Касорла и Уокът играеха по-близко до единствения нападател Жиру.

Колегата му Пол Ламбърт заложи на Гузан като вратар, Хътън, Окоре, Кларк и Ричърдсън действаха в защита, Клевърли, Делф и Санчес бяха в средата на терена, а в офанзивен план започнаха Вайман, Бентеке и Гил.

Мачът започна със сериозен натиск на Арсенал и очаквано резултатът бе открит именно от „артилеристите”. Добра атака, при която топката стигна до Месут Йозил, той технично подаде към, оставения непокрит в наказателното поле, Жиру и французинът не сбърка за 1:0 в 8-та минута.

Надмощието на „топчиите” продължи и в 26-тата минута Санти Касорла уцели лявата греда на Брад Гузан.

До края на полувремето играчите на Арсен Венгер имаха още няколко добри шанса, но не успяха да се възползват.

В 42-рата минута Давид Оспина показа защо е титулярен вратар на тима си, след като показа невероятен рефлекс и предотврати сигурен гол на Андреас Вайман.

През втората част Астън Вила се опита да се противопостави на домакините, но при една контраатака интригата бе почти убита. Тио Уолкът игра добре в защита и изнесе топката напред, където беше Жиру. Нападателят получи нужната подкрепа от Йозил и веднага му подаде. Германецът пое добре топката, избяга от Алън Хътън и с премерен удар удвои преднината на тима си в 56-тата минута.

Надмощието на Арсенал още веднъж даде резултат, когато в 63-тата минута Уолкът направи двойно подаване със Санти Касорла и след това реализира за 3:0.

5 минути по-късно резултатът можеше да стане разгромен за бирмингамци, но ударът с глава на Жиру срещна напречната греда.

В 74-тата минута Арсенал стигна все пак до четвърти гол, след като Касорла реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Гузан срещу Чуба Акпом.

В 93-тата минута Хектор Белерин вкара дебютния си гол за „артилеристите” след много хубав удар по земя, с който приключи и двубоя между двата тима.