Аспиликуета: Странно ще е да гледам завръщането на Лампард

снимка: Guliver/Getty Images

Защитникът на Челси Сезар Аспиликуета смята за странно завръщането на Франк Лампард на „Стамфорд Бридж” с екипа на Манчестър Сити.

Лампард  прекара 13 години в лондонския тим, три пъти стана шампион на Англия, четири пъти вдигна трофея от ФА Къп, и по веднъж тези на Шампионска лига и Лига Европа.

В последния мач между двата отбора именно англичанинът отбеляза изравнителното попадение и в знак на уважение не се зарадва на гола си.

„Лампард е легента на Челси и ще бъде доста странно да го видя с друг екип”, заяви Аспиликуета пред Sky Sports.

„На „Стамфорд Бридж” той ще бъде посрещнат така, както подобава за играч като него. Знам, че той е професионалист и въпреки подкрепата от трибуните, той ще се опита да донесе победата за настоящия си тим.

Мачовете срещу Сити винаги са интересни и завързани, това е истинско дерби.Една победа днес ще се отрази много добре на мен и момчетата, защото се опитваме да печелим всички мачове.

Без значение как ще завърши мача ние не мислим за това, дали сме шампиони или не – важно е да взимаме максимума във всички мачове. Има още много мачове до края и всичко може да се случи, нищо не се знае", завърши Аспиликуета.