Брендън Роджърс: Играхме по-добре от онова 5:1

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс направи интересно изказване след равенството 2:2 с Арсенал на „Анфийлд” в мач от 17-я кръг на английската Висша лига.

„Преди да кажа каквото и да било за мача, искам да знаете, че играхме на терен, който беше в много лошо състояние. Мисля, че в днешния мач играхме много по-добре от колкото през миналия сезон, когато победихме Арсенал с 5:1 на нашия стадион.

Заслужавахме да водим през първата част, но не реализирахме всичките си положения. Санчес изигра симулативно положението в продължението на първите 45 минути и това не му прави чест.

Тотално доминирахме през втората част, но не се отбранявахме добре. Ако искаме да победим трябва да се защитаваме, да оставяме по-малко свободни места. Мисля, че играта ни се подобрява след последния ни мач от Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед.

Най-много се радвам, че момчетата превъзмогнаха загубата от Манчестър и владеехме топката много повече от Арсенал и съжалявам, че не победихме. При резултат 2:1 и с човек по-малко беше трудно да отбележим, но успяхме.

Не обвинявам Борини за първия картон, изпусна си нервите, но втория няма как да му го простя. Не беше честно да оставя отбора в намален състав.

Доволен съм, че бележим голове без да имаме централен нападател, но това трябва да се промени през втората част от сезона. Не можем да разчитаме на халфовете си да бележат до края на сезона.

Вярвам, че се движим в правилната посока и се надявам скоро да покажем на какво сме способни”, заяви Брендън Роджърс веднага след мача.