Ливърпул и Арсенал с красиво 2:2 (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборите на Ливърпул и Арсенал не можаха да се победят на „Анфийлд” и завършиха при резултат 2:2 в мач от 17-я кръг на английскита Висша лига.

Домакините поведоха в 45-тата минута с гол на Фелипе Коутиньо, но секунди по-късно Дебюши изравни с първия си гол за „топчиите” и така приключи първата част.

Втората част бе далеч по-интересна. Десетина минути след началото й, Жиру изведе тима си напред след добра комбинация с Алексис Санчес.

Съдията Майкъл Оливър даде 9 минути продължение поради многото прекъсвания на играта. Първо Борини остави тима си с човек по-малко след два бързи жълти картона, а черешката на тортата постави централният бранител на мърсисайдци Мартин Шкъртел, който в 97-та минута изравни резултата.

След равенството двата тима ще се изкачат с по една позиция в класирането, като Ливърпул вече е 10-ти с 22 точки, измествайки градския съперник Евертън, а тимът от Лондон е шести с 27 колкото има и Тотнъм, но "артилеристите" са с по-добра голова разлика.

4128733

Брендън Роджърс отново заложи на Брад Джоунс за сметка на Симон Миньоле. Както в мача с Борнемут от Кепитъл Уан Къп така и днес Ливърпул ще играе с трима централни защитници в лицето на Коло Туре, Мартин Шкъртел и Мамаду Сако.  В защита ще им помагат Лукас и капитанът Стивън Джерард , а нападателната линия ще включва Лазар Маркович, Рахиим Стърлинг, Адам Лалана, Филипе Коутиньо и Джордан Хендерсън.

Арсен Венгер започна с Войчех Шчезни, а пред него ще са капитанът Пер Мертезакер  Матьо Дебюши, Киърън Гибс  и Калъм Чеймбърс. В халфовата линия ще действат Матьо Фламини, Алекс Окслейд-Чембърлейн Санти Касорла. В нападение Венгер залага на Оливие Жиру в центъра, а Алексис Санчес и Дани Уелбек ще му помагат.

Във 2-рата минута на мача Джерард получи възможност да изпълния пряк свободен удар след нарушение на Мертезакер срещу Коутиньо, но капитанът стреля в страни от вратата. 

През първите 15 минути Ливърпул владееше в пъти повече топката от Арсенал, но не можа да стигне до чисто голово положение.

В средата на първата част камерите уловиха Джерард, който за пореден път се подхлъзна на терена и провокира нови коментарите по свой адрес в социалните мрежи.

Мачът определено не се развиваше така както феновете очакваха - липсваха интересни положения и пред двете врати, а първият точен удар бе чак в 30-тата минута, когато с лек удар Коутиньо не успя да застрахи Шчезни.

В посления мач между двата тима в 30-тата минута резултата вече беше 4:0 за мърсисайдци.

В 35-тата минута Лазар Маркович изпусна най-чистото положение за отбора си, оказал се очи в очи с вратаря на "топчиите", младият халф не можа да се разпише.

в 45-тата минута след грешка на Оливие Жиру в половината на Арсенал топката попадна в краката на Джордън Хендерсън, той без да се бави подаде към Коутиньо, който без да се бави изпрати кълбото в мрежата зад Шчезни.

 

В добавеното от съдията продължение Арсенал получи възможност да изпълни свободен удар. След разбъркване в наказателното поле, защитата на Ливърпул отново се оказа неподготвена и Дебюши с глава изравни резултата - 1:1.

Така завърши първата част. Ливърпул - Арсенал 1:1

В 52-рата минута при центриране на Дебюши, Жиру не можа да поеме добре топката в наказателното поле на Ливърпул, а при падането Шкъртел се оказа на земята и бе настъпен неволно по главата от френския нападател.

Раната на словака бе залепена на терена от лекарския щаб на мърсисайдци и защитникът се върна на игрището в 58-та минута.

В 62-рата минута "червените" можеха отново да поведат след неразчетено излизане на Шчезни, Стърлин центрира към Джерард, но капитанът не успя да насочи топката в рамките на опразнената врата.

Отборът на Арсенал направи красива атака в 65-тата минута и след центриране на Санчес към Жиру, последния от близко разстреля Брад Джоунс, за да направи обрата в мача пълен.

В 81-вата минута Брендън Роджърс показа, че иска победата на всяка цена и замени Коло Туре, а в игра се появи Рики Ламбърт. Това означаваше, че Ливърпул остава с двама защитници на терена.

Отборът на Ливърпул започна да пресира противника след получения гол, Лукас, Коутиньо и появилият се през втората част Фабио Борини изпуснаха най-чистите положения за 18-кратните шампиони на Англия.

Съдията Майкъл Оливър даде 9 минути продължение, в което Борини си изкара заслужени два жълти картона и се прибра в съблекалнята преди послендния съдийски сигнал.

В 97-та минута раненият "войн" на Ливърпул Мартин Шкъртел се разписа след точно изпълнен корнер. Словакът бе непокрит в наказателното поле и вкара своя 3-ти гол в последните два мача между тези два съперника.

 "@MostarLFC: Skrtel goal https://t.co/zBypSBpIYu" you beauty @KellySimmo1