Моментите на 2014: Фаталното подхлъзване на Джерард

снимка: Guliver/Getty Images

Както всяка друга година досега, 2014 също ни предложи различни по тип емоции от света на спорта.

В някои случаи викахме от щастие, в други пък не успявахме да скрием разочарованието си. Спортът трудно оставя хората равнодушни, а победите и пораженията неизменно вървят ръка за ръка.

Sporta.bg ще ви припомни част от най-паметните моменти от света на спорта за 2014 година, за да ги преживеем отново. А какво ще ни предложи новата 2015 година... това само времето ще покаже.

Отборът на Ливърпул направи един страхотен сезон, след като за първи път от сезон 2008/2009 година се завърна в Топ 4 на английската Висша лига.

Брендън Роджърс водеше невероятна „армия” включваща голамайсторите Луис Суарес и Даниел Стъридж и легендарният капитан на тима Стивън Джерард.

Атакуващата двойка на "червените" отбеляза общо 51 гола като по този начин постави рекорд за клуба.

Всичко изглеждаше повече от прекрасно, когато на 30.03.2014 година мърсисайдци бяха водачи в класирането на английския шампионат с две точки пред Челси и четири пред Манчестър Сити.

И когато Джерард виждаше как най-накрая ще сбъдне мечтата си да стане шампион на Острова с любимия си тим, дойде мачът с Челси два кръга преди края на първенството. Капитанът се опита да стигне до адресиран за него пас, но се подхлъзна и кълбото попадна в краката на Демба Ба. Последният от своя страна озовал се сам срещу Симон Миньоле не сгреши. Челси победи с 2:0, а критиците обвиниха Джерард и подхлъзването за загубената след това титла, която Манчестър Сити спечели.

 

Никой не знае дали тимът на Брендън Роджърс можеше да победи този на Жозе Моуриньо, но е факт, че Ливърпул не успя да спечели мечтаната титла. А  дали следващият такъв сезон за „червените” няма да бъде след още пет години?