Астън Вила прекъсна серията на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборите на Астън Вила и Манчестър Юнайтед завършиха при резултат 1:1 двубоя си на „Вила Парк”. Точни за двата отбора бяха Кристиан Бентеке в 18-тата за домакините и Радамел Фалкао в 54-тата за гостите.

След спечелената точка отборът на ван Гаал събра актив от 31 и остава на третото място. Тимът от Бирмингам пък изгуби една позиция в таблицата и вече е 13-ти с 19 пункта.

4128598

Пол Ламбърт заложи на схема с 5-има защитници – Али Сисоко, Рон Влаар, Киърън Кларк, Матю Уолтън и Джорс Окоре.  В средата на игрището бяха Карлос Санчес, Фабиан Делф и Андреас Вайман, а в нападение действаха Кристиан Бентеке и Гейбриъл Агбонлахор.

 

Луис ван Гаал предпочете любимата си схема 3-5-2. Де Хеа започна и пред него Джони Еванс, Майкъл Карик и Фил Джоунс. В халфовата линия холаднецът се спря на Ашли Иънг отляво, Уейн Рууни и Дарън Флетчър в центъра, Хуан Мата играеше зад нападателите Робин ван Перси и завърналият се в състава Радамел Фалкао, а отдясно действаше Антонио Валенсия.

4128599

В началото на мача тимът на Луис ван Гаал наложи преса и владееше топката значително повече от играчите на Астън Вила, но именно бирмингамци се оказаха водещи в резултата след гол на Кристиан Бентеке в 18-тата минута. След центриране, белгиецът си спря топката на гърди в наказателното поле на гостите и с много прецизен удар по диагонала откри резултата – 1:0

След гола момчетата на Пол Ламбърт започнаха да играят по-атакуващо и изпуснаха още няколко добри положения. „Червените дяволи” също имаха своите шансове, но след като не се възползваха от тях, отборите се оттеглиха на почивката при резултата 1:0.

Втората част започна по-добре за домакините. Резултатът можеше набързо да се покачи, след като в 47-та минута Бентеке стреля точно с глава след изпълнен корнер, но де Хеа се намеси блестящо.

След тази ситуация отборът на ван Гаал отново пое контрола над мача и владееше повече топката. Това даде резултат и в 54-тата минута Радамел Фалкао засече по прекрасен начин с глава центриране на Ашли Иънг , с което зарадва феновете на Юнайтед– 1:1

В 61-вата минута Анхел ди Мария се появи в игрището на мястото на Робин ван Перси. За аржентинеца това е първи мач след като получи контузия в мача с Хъл Сити на 29.11.

Ситуацията за Астън Вила стана още по-сложна след като главният арбитър    изгони с директен червен картон Гейбриъл Агбонлахор за нарушение срещу Ашли Иънг.