Фалкао тренира, очаква завръщане в дерби

снимка: Guliver/Getty Images

Колумбийският нападател на Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао се похвали в социалната мрежа Туитър, че вече тренира на пълно обороти и наравно със съотборниците си, като съвсем скоро ще е готов да се завърне на терена.

За последни Тигъра игра за „червените дяволи“ при победата над Евертън с 2:1 на пети октомври, като оттогава е измъчван от контузия в прасеца. Той самият изрази надежда, че ще може да се включи в близките два мача на Юнайтед – срещу Хъл и Стоук в английската Висша лига.

Мениджърът на Манчестър Луис ван Гаал, обаче, не очаква да използва колумбиеца по-рано от 8-ми декември, когато е дербито с втория във временното класиране Саутхямптън. Холандският специалист обясни, че след като нападателят се е завърнал в тренировъчния процес, ще се нуждае от около две седмици, преди да може да играе отново.

Радамел Фалкао има пет появявания в игра за Манчестър Юнайтед, в три от които е започвал сред титулярите, като засега има само един гол за новия си отбор. Откакто той не е на разположение на Луис ван Гаал, „червените дяволи“ използват единствено Робин ван Перси като чист нападател и зад него действа Уейн Рууни.