Обрат прати Тотнъм на 2 точки от топ 4

снимка: БТА/AP

В изключително завързан и интересен сблъсък лондонският Тотнъм записа пълен обрат и стигна до важна победа с 2:1 като гост на Хъл Сити в мач от 12-ия кръг на Премиършип.

В самото начало Хъл установи контрол и в 8' феновете на "тигрите" ликуваха. След центриране от корнер топката не беше изчистена добре и попадна в краката на Ливърмор. Бившият халф на Тотнъм не се поколеба и стреля - 1:0 за Хъл.

В следващите минути Уго Лорис се превърна в герой а своите, след като спаси два страхотни удара на Бен Арфа и Роби Брейди, докато едва в края на полувремето Тотнъм отправи първия си опасен удар. Ериксен обаче не успя да насочи добър удар от 10 метра - 1:0 за Хъл.

Повратният момент в срещата дойде в 50', когато за покъртително нарушение Гастон Рамирес получи директен червен картон. Това вдъхнови играчите на Почетино и до края на срещата те успяха да обърнат.

В 61' Ериксен стреля отлично от пряк свободен удар, но топката срещна гредата. За щастие на гостите, топката попадна в Хари Кейн, който успя да изравни от близко разстояние - 1:1.

Последваха пропуски на Солдадо и голмайстора Кейн, а гол за Тотнъм падна едва в края. Ериксен ннахлу в наказателното поле, където получи страхотен пас от Ламела и с прекрасен удар преодоля вратаря на домакините - 2:1 и Тотънм спечели.

Това беше трета поредна победа за Тотнъм в Премиършип, което помогна на тима да се изкачи до 10-ото място с актив от 17 пункта, доближавайки се на 2 от заветната цел - топ 4. Хъл се срина до 16-о място с 11 точки - на точка от изпадащите.