Ливърпул съкрушен преди визитата на Лудогорец

галерия:

снимка: БТА/AP

Отборът на Ливърпулпродължава с твърде слабото си представяне във Висшата лига през новия сезон, след като днес мърсисайдци загубиха с 1:3 визитата си на Кристъл Палас и допуснаха трета поредна загуба и общо шеста от началото на кампанията.

Двубоят от 12-ия кръг на Висшата лига стартира брилянтно за гостите, които поведоха още в началните минути с попадение на Рики Ламбърт, но попадения на Дуайт Гейл, Джоузеф Ледли и Миле Йединак доведоха нещата до пълен обрат в полза на Кристъл Палас.

Така Ливърпул инкасира трета поредна загуба след пораженията от Нюкасъл и Челси, като "червените" нямат победа във вече четири поредни мача, имайки предвид и равенството с Хъл Сити на "Анфийлд". Ливърпул остава на 11-а позиция във временното класиране на цели 18 точки зад лидера Челси и на пет пункта зад четвъртия Манчестър Юнайтед.

Кристъл Палас от своя страна записа трета победа от началото на сезона, като воденият от Нийл Уорнък състав събра 12 точки, изкачвайки се до 15-о място в таблицата.

В следващия си двубой Ливърпул гостува на българския Лудогорец в груповата фаза на Шампионската лига, като сблъсъкът между двата тима ще се проведе идната сряда на националния стадион "Васил Левски" в столицата.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс не можеше да разчита на контузения Марио Балотели, като мястото на италианеца в предни позиции бе заето от Рики Ламбърт. Аут от игра заради поредната си травма в последно време бе и Даниел Стъридж. Рахийм Стърлинг, Филипе Коутиньо и Адам Лалана стартираха в близост до „деветката“ на мърсисайдци, а капитанът Стивън Джерард и Джо Алън оформиха двойка вътрешни халфове в схемата на Роджърс.

Маруан Шамак и Дуайт Гейл започнаха в атака за Палас, докато Боласие, Ледли, Йединак и Пънчън стартираха в халфовата линия на домакините.

4125612

Двубоят на „Селхърст Парк“ стартира фантастично за гостите, които излязоха напред в резултата след по-малко от две минути игра. Адам Лалана пусна перфектен зад защитата към Рики Ламбърт, който овладя кълбото и с техничен изстрел преодоля Юлиан Сперони, бележейки първия си гол с екипа на Ливърпул – 0:1.

За съжаление на Брендън Роджърс обаче неговите футболисти не успяха да задържат дълго време своя аванс в резултата. Още в 17' Кристъл Палас съумя да възстанови равенството, не и без помощта на известна доза шанс. Яник Боласие си намери позиция за изстрел и отправи мощен удар с десния крак, който срещна един от страничните стълбове зад Миноле. Топката обаче се озова право в краката на Дуайт Гейл, който от близка дистанция нямаше как да сгреши, възстановявайки равенството в двубоя – 1:1.

След около половин час Ливърпул достигна до шанс за второ попадение, което обаче не бе оползотворено от Рики Ламбърт. Нападателят на гостите засече с глава центриране на Стивън Джерард, но не успявайки да уцели очертанията на вратата.

4125613

Само минута по-късно вратата на Ливърпул също бе застрашена, като този път Симон Миноле трябваше да показва класа. Боласие отново демонстрира опасна игра и отправи удар в очертанията, но белгийският страж на гостите успя да парира.

Десет минути преди почивката Ливърпул отново пропусна пред вратата на своя домакин. Джо Алън блесна с добра игра и намери Рики Ламбърт в пеналтерията на Палас, но и този път таранът на мърсисайдци не успя да запише второто си попадение от началото на сблъсъка. В самия край на полувремето Палас разигра образцова контраатака в половината на Ливърпул, но Миноле се намеси навременно и не позволи на Боласие да отбележи.

През втората част Ливърпул опита да контролира възможно най-много случващото се на терена, като не бе изненада, че отборът на Брендън Роджърс бе този, който играеше по-често с топката. До добри шансове пред Сперони обаче трудно се стигаше, като усилията на гостите в офанзивен план не довеждаха до желания резултат.

4125616

В 69' Юлиан Сперони за малко не допусна груба грешка, след като аржентинският страж на Кристъл Палас изпусна топката при центриране на Глен Джонсън. За негов късмет обаче Рахийм Стърлинг не успя да стигне до топката, за да я довкара в мрежата.

Три минути по-късно гостите можеха да съжаляват, защото Ливърпул направи сериозен пропуск пред вратата на Кристъл Палас. Филипе Коутиньо комбинира със Стърлинг, който от своя страна успя да намери Хави Манкийо. Крайният бранител обаче не успя да отиграе ситуацията по ефективен начин, въпреки получения шанс да отбележи. По това време Брендън Роджърс погледна и към своята резервна скамейка, като в игра за Ливърпул се появиха Фабио Борини и Емре Джан, като местата си отстъпиха Адам Лалана и Джо Алън.

В 78' гостите бяха наказани за пропуска си, а Кристъл Палас излезе напред в резултата. Отново Яник Боласие бе най-опасният футболист в половината на Ливърпул, като чернокожият ас размина играч на гостите и поднесе топката на Джоузеф Ледли, който от стопроцентова позиция разстреля Миноле за 2:1.

4125614

Кошмарът за мърсисайдския колос стана пълен само три минути по-късно, когато Кристъл Палас до голяма степен предреши развоя на сблъсъка и с трети гол във вратата на Миноле. Миле Йединак застана зад топката при изпълнение на пряк свободен удар и със страхотен изстрел матира белгийския страж, покачвайки аванса на домакините - 3:1.

До края на срещата Ливърпул не бе в състояние да отговори дори частично на получените два удара, което и означаваше шесто поражение за "червените" от началото на кампанията.