Челси отново показа класа

снимка: БТА/AP

Челси спечели комфортно с 2:0 домакинството си на Уест Бромич Албиън в двубой от 12-ия кръг на английската Висша лига и запази преднината си от осем точки на върха спрямо шампиона Манчестър Сити, който по същото време днес надви с 2:1 като домакин Суонси.

„Сините“ от Лондон зарадваха „Стамфорд Бридж“ с едва втора победа в последните шест мача срещу Уест Бромич, който е сред неудобните противници на Челси в близките години. Въпреки това фаворитът в срещата показа нужната класа, за да се добере до победата и да се извиси на върха с 32 точки.

Вторият Саутхямптън е с 25, но и мач по-малко, докато Манчестър Сити е 3-ти с 24 пункта, а У.Б.А остава на 13-то място с 13 точки.

Мачът бе важен и от гледна точка на факта, че Челси постави клубен рекорд за 12 поредни мача без поражение на старта на сезон във Висшата лига.

Още в 11-ата минута след постепенна атака по лявото крило бразилецът Оскар центрира отлично в наказателното поле и Диего Коста овладя топката на гърди, преди да си я нагласи на десния крак и да разстреля от около пет метра вратата на гостите – 1:0.

Испанският нападател вече има 11 гола в 10 мача от английската Висша лига и влиза в историята като едва третия стрелец с над 10 попадения в първите си 10 срещи за английски клуб – другите са Мик Куин и Папис Сисе.

В 25-ата минута след изпълнение на корнер по земя от Франсеск Фабрегас топката попадна в краката на Еден Азар, който дебнеше на първа греда и с прецизен изстрел в близкия ъгъл прати кълбото за втори път зад голлинията – 2:0.

Фабрегас вече има 10 асистенции с екипа на Челси в 12-ия си мач от първенството, с което излиза на първо място в историята на Висшата лига по този показател. В 29-ата минута пък интригата в мача категорично бе елиминирана, защото Якоб от състава на гостите получи директен червен картон за удар без топка.

С оглед и на двубоя си от Шампионска лига другата седмица, играчите на Жозе Моуриньо понамалиха темпото и просто доиграха срещата.