Провалът на бъркащите си в носа съдии в Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Покрай смазващото превъзходство на Байерн в „дербито“ с Рома, рекордите на Шахтьор срещу БАТЕ и победите на едни от най-популярните в България отбори Барселона и Челси, може да сте пропуснали драматичната развръзка на двубоя Шалке – Спортинг късно снощи в Шампионска лига.

Роберто ди Матео – носителят на трофея от 2012-та година – дебютира в най-комерсиалния турнир начело на „кралскосините“ и постигна победа с 4:3 над „лъвовете“ от Лисабон. Още през първото полувреме руският съдия Сергей Карасев бе обект на сериозни критики от страна на гостите, защото изгони Маурисио в 33-ата минута за втори жълт картон.

Не това бе големият скандал в мача – въпреки числения пасив, след почивката Спортинг стигна до равенство 3:3, изоставайки с 1:3 в началото на второто полувреме. В 93-ата минута се случи нещо изключително шокиращо – след удар по топката от близко разстояние бранителят на португалския гранд Джонатан Силва бе наказан за игра с ръка и за домакините бе отсъдена дузпа.

Повторенията моментално доказаха, че решението е разочароващо (най-вече за Спортинг), защото Силва удари кълбото с глава и не наруши правилата. Главният съдия Карасев не отсъди веднага най-тежкото наказание, а отиде при помощника си на аутлинията Кевин Блом (Холандия) и се консултира с него – холандецът имаше отлична позиция върху ситуацията, но въпреки това взе грешното решение и сериозно ощети Спортинг в продълженията.

"Съдиите на аутлинията за какво са там - да си бъркат в носа ли?" (Наско Сираков)


Schalke 04 4 - 3 Sporting CP - Champions League...by tuanhtran