Възнаграждават Стъридж с нов 5-годишен договор

снимка: БТА/AP

Английският гранд Ливърпул е в напреднали преговори за нов договор с нападателя Даниел Стъридж, информират медиите на Острова днес.

Мърсисайдци са предложили на голмайстора си 5-годишен договор с почти двойна заплата. Според няколко източници, нападателят в момента взима около 50-60 хиляди паунда седмично.

Самият Роджърс коментира в края на миналия сезон, че Стъридж ще получи нов договор след силната кампания, която изигра, като през последните седмици от ръководството работят по исканията на агента на играча.

Според последната информация, двете страни скоро ще стигнат до консенсус и Стъридж ще подпише за 5 сезона, което ще го задържи на "Анфийлд" до лятото на 2019 година.

Английският национал беше привлечен в Ливърпул през януари 2013 година и в 52 мача реализира 36 гола, превърщайки се в основен реализатор на тима. Единствено Суарес имаше повече голове от него през миналия сезон, но той беше продаден в Барселона.

В мометна Стъридж лекува контузия, а неговото отсъствие доведе до шокиращи загуби от Астън Вила, Базел и Уест Хям. Очаква се той да седне на пейката по време на домакинския мач срещу Уест Бромич Албиън.