Венгер скастри Юнайтед заради Уелбек

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер деликатно намекна, че в Манчестър Юнайтед са опитали да спрат развитието на Даниел Уелбек, като са го поставили на непривичната за него позиция по крилото на атаката, вместо в центъра.

Френският специалист вярва, че при „артилеристите“ Уелбек ще възвърне головия си инстинкт и ще може да последва стъпките на легендарния нападател Тиери Анри.

Анри беше хищник и Дани има същите качества. Страхотна физика, страхотна техника. За жалост в Юнайтед малко са убили “животинския” му инстинкт, тъй като го използваха в последните сезони по крилото. Но в Арсенал Дани може да се превърне в безпощаден голмайстор, точно какъвто беше и Анри", смята Венгер.

Арсенал плати 20 милиона паунда за Уелбек на Манчестър Юнайтед в последния ден на летния трансферен прозорец, а реално парите за него „червените дяволи“ използваха, за да платят наема на Радамел Фалкао от Монако.

Уелбек отбеляза първия си гол с екипа на „топчиите“ при победата с 3:0 над Астън Вила по-миналата седмица, но направи сериозен пропуск от чиста позиция при гостуването на Борусия (Дортмунд) в Шампионска лига.