Емоционалният Лампард: "Те" заслужаваха точката

снимка: БТА/AP

Легендата на Челси Франк Лампард имаше много емоционален ден вчера. След като 13 години защитаваше цветовете на "сините" от Лондон и се води най-добрия реализатор в историята на клуба, Лампард трябваше да се изправи срещу бившите си съотборници.

Полузащитникът напусна клуба през лятото и подписа с Ню Йорк Сити, които имат същите собственици като Манчестър Сити. Затова те го преостъпиха на английския шампион докато стартира шампионата в САЩ след около четири месеца.

Вчера за първи път от 13 години Лампард се изправи срещу Челси и дори отбеляза попадение за своя тим пет минути преди края, което донесе точката на Сити.

Лампард отказа да празнува гола срещу бившите си съотборници и получи много аплодисменти от феновете на Челси след двубоя. Той обаче се обърка в интервюто след мача като говореше за Сити в трето лице, което допълнително подсказа, че чувства Челси като свой тим.

"Беше наистина трудно. Аз съм професионалист и излязох да свърша моята работа. Просто се опитах да нахлуя в наказателното и Милнър ми подаде страхотен пас. Но си беше трудно. След 13 невероятни години с феновете на Челси аз имах много смесени чувства на терена."

Фенове от Лондон аплодираха мощно Ламапрд при неговата смяна, а той отиде да им благодари специално след края на мача.

"Бих искал да си взема довиждане с тях при други обстоятелства, но както казах аз съм професионалист. Не очаквах да вляза и да вкарам гол Беше много емоционално да слушам феновете на Челси да пеят за мен. Още като се събудих тази сутрин не знаех какво искам."

Накрая Ламапрд можеше да донесе победата на Сити, но неговия приятел Джон Тери успя да направи сигурен шпагат и да спаси своя тим.

Някои медии в Англия обърнаха внимание и на грешката на Лампард, който говореше за Манчестър Сити в трето лице , като това допълнително подсказва, че още се чувства част от Челси

"Те заслужаваха равенството, особено след като останаха с човек по-малко",сподели Лампард, който е имал предвид "Ние".