Йозил избухна за секунди и реши мача на Арсенал

снимка: БТА/AP

Само 192 секунди бяха необходими на Арсенал, за да реализира цели 3 гола в мрежата на Астън Вила и по комфортен начин да спечели визитата си на „Вила Парк“ в среща от съботната програма на 5-ия кръг в английската Висша лига.

Инструментът в успеха на „артилеристите“ бе недолюбваният напоследък от фенове и медии Месут Йозил, чиито брилянтни изяви в края на първото полувреме осигуриха убедителен аванс на почивката.

Йозил сам откри резултата в 32-ата минута с великолепна размяна на подавания с едно докосване, при което германският национал остана очи в очи с Брад Гузан и хладнокръвно го елиминира за 0:1.

Вдъхновеният офанзивен халф самостоятелно изработи и втория гол, след като се откъсна по крилото вдясно и центрира за непокрития Даниел Уелбек, за когото не бе трудно да покачи на 0:2 само 79 секунди по-късно.

Астън Вила не успя да излезе достатъчно бързо от шока и в 33-ата минута прострелно центриране на Киърън Гибс бе отклонено в мрежата на домакините от Али Сисоко – 0:3. Така за малко над три минути Арсенал свърши работата си на „Вила Парк“ и за първи път през сезона постигна победа далеч от „Емиратс“.

„Артилеристите“ не за първи път реализират три гола за толкова кратко време – на 23-ти януари 2013-та те победиха Уест Хям с 5:1 и се разписаха три пъти за 4 минути. След успеха на „Вила Парк“ възпитаниците на Арсен Венгер се доближиха само на точка от Астън Вила с 9 пункта в актива си.

„Виланите“ остават трети с 10, колкото има и вторият Суонси, който допусна загуба с 0:1 от Саутхямптън след попадение в 80-ата минута на Даниел Греъм. „Лебедите“ обаче още от 39-ата минута бяха с човек по-малко на терена след директния червен картон на нападателя Вилфред Бони.