Рууни приключи „враждата“ със сър Алекс Фъргюсън

снимка: Guliver/Getty Images

Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни отбеляза 10 годишнината си в клуба като отдаде специално внимание на сър Алекс Фъргюсън. Той благодари на бившия си наставник за всичко, което е направил за него и го определи като „невероятен човек“.

Отношенията между двамата имаха своите възходи и падения, особено след привличането на Робин ван Пърси от Арсенал. Сегашният капитан на „червените дяволи“ се изказа ласкаво за легендарния мениджър по случай юбилея си в клуба.

„Той бе от огромно значение за мен. Искрено съм благодарен за това, че повярва в мен и ме привлече от Евъртън. Чувството бе невероятно. Сър Алекс е най-добрият мениджър, който познавам и това, че ме откри като талант ме прави много горд и щастлив. Идването ми в Юнайтед е истинска чест за мен“, разкри Рууни пред MUTV.

„Аз съм доста силен характер и понякога човек трябва да взима решения, които никой друг не може да вземе вместо теб. Напускането ми от Евъртън зависеше само от мен. Споделих решението ми с агента си и с моите родители и не съжалявам, за това.“

Английският национал определи желанието и страстта на Фъргюсън към самата игра като нещо, което е оказало голямо влияние върху развитието му.

„Той определено ми помогна много, както на мен така и на всички нас, веднага след присъединяването ми към отбора. Сър Алекс доведе още няколко момчета и ни помогна да станем шампиони. Искрено съм му благодарен за всичко, което направи за мен“, допълни Рууни.

Капитанът на Юнайтед подписа нов 5-годишен договор с клуба през февруари и намекна, че иска да го изпълни докрай.

„Надявам се да изпълня договора си. Наскоро подписах за още няколко години и мисля, че в края на тези 5 години, може отново да ме интервюирате за 15-годишнината ми. Не виждам причина, поради която да не го направя“, завърши той.