Роналдо готов да се върне в Англия при едно условие

снимка: БТА/AP

Настоящият носител на Златната топка Кристиано Роналдо е готов да се завърне в Англия, ако някой му гарантират седмична заплата от 500 000 паунда, пише британското издание Daily Mail.

Най-сериозни индикации, че желаят португалеца в редиците си, до момента дават Челси и бившият му клуб Манчестър Юнайтед, като се счита, че “червените дяволи” биха имали предимство по сантиментални за Кристиано причини.

В свое интервю миналата седмица Роналдо разкри, че е бил много близо до завръщане на “Олд Трафорд” през лятото на 2013 година.

Тогава сделката обаче е била осуетена от напускането на сър Алекс Фъргюсън, както и от фактът, че в Юнайтед не са били готови да плащат исканата заплата от португалския национал и той реши да преподпише с Реал Мадрид, където в момента прибира по около 350 000 паунда седмично.

Оттогава насам много неща в Манчестър Юнайтед се промениха с идването на новия мениджър Луис ван Гаал, който пръсна повече от 100 милиона паунд за нови попълнение това лято.

Сред тях е и колумбийската голова машина Радамел Фалкао, който дойде като преотстъпен от Монако и ще взема по 280 000 паунда на седмица. Мениджър на Фалкао е Жорже Мендес, който представлява и Роналдо. В момента най-високата заплата в Юнайтед - 300 000 паунда прибира Уейн Рууни.

Daily Mail посочва, че собствениците на Юнайтед от фамилията Глейзър са готови да осигурят необходимите средства, за да върнат Кристиано в клуба. Самият той също наскоро намекна, че може да напусне Реал Мадрид през лятото.

Апетит към португалеца има и от страна на Челси, а като се имат предвид топлите отношения на агента му Жорже Мендес с мениджъра на лондончани Жозе Моуриньо и собственика Роман Абрамович - има вероятност Роналдо да се озове и на “Стамфорд Бридж”.