Фалкао: Юнайтед иска титлата още този сезон

снимка: БТА/AP

Новото звездно попълнение на Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао изяви желанието си да спечели титлата във Висшата лига още през този сезон, въпреки слабото начало на сезона. „Чевените дяволи“ записаха актив от само 2 точки след 3 изиграни кръга.

Колумбийският национал се присъедини към тима от Манчестър под наем за 1 сезон в последните часове на трансферния прозорец. Той най-вероятно ще дебютира тази неделя срещу отбора на Куинс Парк Рейнджърс.

Фалкао сподели още, че приема преминаването си в Юнайтед като голяма възможност за развитие и вярва, че титлата е възможна още през този сезон.

„Целта ми е да отбелязвам голове и да печеля титли. Трябва да спечелим титлата още този сезон. За мен е важно да помогна както на клубния си отбор така и на националния, за спечелването на Копа Америка и Световното през 2018“, сподели нападателят пред FourFourTwo.

„Висшата лига е най-доброто първенство в света. Тук са най-добрите играчи и всяка седмица играеш оспорвани двубои. Това е много важно за мен. Аз искам да се подоброрявам, да вкарвам повече голове и да печеля трофеи. Висшата лига ми предоставя тази възможност“, коментира още той.

28-годишният нападател не скри и радостта си от това да работи с Луис ван Гаал.

„Всички гледахме представянето на Ван Гаал на Мондиал 2014. Той е сред най-добрите мениджъри в света. Мисля, че той е човек, който разбира своите играчи и изкарва всичко от тях. Това е много важно, за да се постигне краен успех“, завърши колумбиецът.