Блинд: Готов съм да играя в най-великия клуб

снимка: manutd.com

„Много съм щастлив, че съм в Манчестър Юнайтед“, заяви новото попълнение на „червените дяволи“ Дейли Блинд в първото си интервю за клубния сайт.

24-годишният холандски полузащитник премина за малко под 14 милиона евро от Аякс на „Олд Трафорд“, след като блесна на Световното първенство 2014 в Бразилия с екипа на „лалетата“ и допринесе за спечеления бронзов медал под ръководството на Луис ван Гаал.

„Той играе с моята философия за футбола от много години“, обясни лаконично избора си Ван Гаал, който планира да използва новата си придобивка в средата на терена, въпреки че Блинд е способен да се подвизава отляво на триото централни бранители в схема 3-5-2.

„Нямам търпение да започна тренировки с Юнайтед и отново да съм под ръководството на Луис ван Гаал, с когото се познаваме отлично от националния отбор“, заяви Блинд. „Холандският състав бе като семейство на Световното и затова накарахме целия свят да заговори за нас. Много съм признателе, че Ван Гаал ми гласува такова доверие с трансфера в Манчестър Юнайтед.

Това е най-великият клуб на света. Толкова много трофеи са спечелили, такива знаменити играчи са се подвизавали тук – Райън Гигс, Пол Скоулс... Сбъдната мечта е да облека тази фланелка.

В Аякс съм от седемгодишен, но мисля, че на 24 вече съм готов да продължа напред. Аякс ми даде всичко необходимо, за да се усъвършенствам като футболист и съм много щастлив, че прекарах толкова време в клуба и те също много ми помогнаха да подпиша с Юнайтед.

Тук всичко ми се струва малко по-голямо от Аякс, но затова съм дошъл в един от най-великите отбори на света“, завърши Блинд.