Манчестър Сити се включва в битката за Фалкао

снимка: БТА/AP

Манчестър Сити е поредния кандидат за подписа на колумбиеца Радамел Фалкао часове преди затварянето на транферния прозорец.

Място за настоящия нападател на Монако може да направи Алваро Негредо, който може да отиде във Валенсия под наем, пише Daily Mail.

Сред останалите конкуренти за подписа на колумбийският национал са Арсенал и Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи“ обаче пръснаха близо 60 милиона паунда за Анхел ди Мария през миналата седмица и е спорно колко ще могат да платят и за Фалкао.

Манчестър Сити и Валенсия вече са се разбрали нападателят да акостира на „Местая“ с опцията да бъде закупен срещу 20 милиона паунда. Негредо обаче все още не е дал своето одобрение за трансфера, а това ще се окаже ключово за идването на Фалкао на „Итихад“.

През уикенда „гражданите“ загубиха от Стоук Сити и това още повече е накрало Мануел Пелегрини да се замисли над опцията да привлече колумбийската звезда.

Самият Фалкао се похвали в Twitter, че отива в Реал Мадрид, но впоследствие отрече информацията. Освен това се очаква Карло Анчелоти да вземе под наем Хавиер Ернандес от Манчестър Юнайтед, което по всяка вероятност ще препречи пътя на колумбиеца към „Сантяго Бернабеу“. В същото време означава, че и в Юнайтед ще се освободи място в предни позиции.

Със сигурност до часове ще е ясно къде ще играе Радамел Фалкао поне до зимата.