Стоук Сити шокира Манчестър Сити на "Итихад"

снимка: БТА/AP

Манчестър Сити допусна много изненадваща загуба в третия кръг на английската Висша лига.

„Гражданите“ отстъпиха с 0:1 като домакини на Стоук Сити. Единственото попадение в мача бе дело на Маме Диуф в 58-та минута. Това е първа победа от създаването на Висшата лига на Стоук Сити на "Итихад".

Шампионите натиснаха своя съперник и търсеха изравняването, но нямаха много чисти положения за гол. Това е първа загуба за Сити след като тръгнаха с две победи в Премиършип.

Мануел Пелегрини заложи на много офанзивна тактика с бързи и технични футболисти. Давид Силва и Самир Насри организираха атаките за Серхио Агуеро и Стеван Йоветич,.

Гражданите“ започнаха по-активно и се опитваха да отворят пространства в сгъстената отбрана на Стоук Сити. В 11-та минута Бакари Саня намери Насри, но Бегович си справи с удара на французина.

Сити показа много технична игра на моменти и с динамични подавания в триъгълник успяваше да намери повече пространства. Серхио Агуеро не бе на обичайното ниво, а и лекарският екип трябваше да му помага заради съмнения за контузия в началните минути.

Яя Туре пробва бомбастичен шут в средата на полувремето, но топката мина над вратата. Питър Крауч стигна до удар, който не затрудни Джо Харт.

След добрият старт на мача в края на полувремето темпото спадна. Това бе добре дошло за гостите, които очакваха своите шансове и все по-често започнаха да формират своите контра атаки.

Фернандиньо се контузи през първото полувреме и неговото място бе заето от Фернандо. Втората част започна със стихиен натиск на Сити, но „гражданите“ не стигаха до голов положение.

Халфовата линия на Стоук Сити се бе прибрала малко по-назад, но изчакваше своя момент. Той се случи в 58-та минута, когато Маме Диуф взе една топка, премина през Венсан Компани. Нападателят стигна до наказателното поле и промуши топката между краката на Джо Харт. Пелегрини реагира веднага като извади Насри и Йоветич, а на тяхно място се появиха Хесус Наавас и Един Джеко.

Натискът на Сити се засили, но той се изразяваше най-вече в териториално превъзходство и задържане на топката в полето на противника. „Гражданите“ трудно навлизаха в наказателното поле. Яя Туре отново пробва мощния си удар от удобна позиция, но топката мина встрани от вратата след рикошет.

Питър Крауч пък пропусна да закопае шампионите след като надскочи двама защитници, но прати топката в аут. Агуеро имаше шанс да изравни след като излъга Диуф, но ударът му от воле бе блокиран.

Сити изпълни няколко бързи корнера, но така и не успя да се възползва от тях. В последните минути Туре имаше сериозни претенции за дузпа за нарушение срещу него, но съдията прецени, че не е имало съприкосновение със защитник.