Дебютантът Ди Мария не успя да изведе Юнайтед до първа победа

галерия:

снимка: БТА/AP

Новата звезда на Манчестър Юнайтед Анхел ди Мария дебютира за новия си тим, но дори и с него "червените дяволи" не успяха да запишат първа победа във Висшата лига за този сезон.

Манчестър Юнайтед стигна единствено до 0:0 при визитата на новака Бърнли в среща от третия кръг на шампионата, като по този начин воденият от Луис ван Гаал отбор остава с твърде скромния актив от две точки след три изиграни мача до момента. Бърнли пък спечели първата си точка от началото на сезона, след като "кларетс" загубиха предишните си два двубоя срещу Челси и Суонси.

Анхел ди Мария остави добри впечатления от първия си мач в английската Висша лига, като аржентинецът дори можеше да асистира за попадение, ако не бе пропускът на Робин ван Перси след негово подаване. През втората част обаче Ди Мария изглежда почувства физически проблем, поради което бе заменен от Андерсон.

До самия край гостите опитаха да превземат вратата на своя бивш кадър Том Хийтън, но отбраната на "кларетс" не остана особено затруднена.

Новото попълнение на гостите Анхел ди Мария записа дебют в титулярния състав на Юнайтед, като аржентинецът застана до Дарън Флечър в халфовата линия на тима. Хуан Мата оперираше малко по-изнесен напред, докато капитанът Уейн Рууни и Робин ван Перси отново оглавиха атаката на "дяволите". Ашли Йънг и Антонио Валенсия стартираха на позициите на флангови футболисти в схемата 3-5-2 на Луис ван Гаал, докато Блекет, Джоунс и Евънс започнаха в отбрана пред Давид де Хеа.

Домакините от Бърнли разчитаха на Даниел Ингс и Лукас Юткиевич в атака, а Матю Тейлър, Дейвид Джоунс, Дийн Марни и Скот Арфийлд заеха места в халфовата линия на тима.

4110492

Двубоят на "Търф Мур" започна с по-агресивна игра на домакините, които още в самото начало пропиляха отлична възможност да поведат в резултата. След едва четири минути игра отборът на Бърнли удари една от гредите зад Давид де Хеа, като съвсем близо до гола бе Дейвид Джоунс. Халфът на новаците насочи чудесно топката по посока вратата на Де Хеа, но за негов малшанс сантиметри го разделиха от целта.

Само минута по-късно Бърнли отново бе изключително близо до първи гол. Ужасна грешка на Джони Евънс изведе Юткиевич очи в очи с Де Хеа, но нападателят на "кларетс" не успя да изпрати топката зад гърба на испанския страж.

4110494

Постепенно "червените дяволи" успяха да изнесат играта по-напред, до голяма степен и намалявайки силния домакински натиск на Бърнли. В 15' Ди Мария за първи път подсказа за своите възможности и изведе Робин ван Перси на голова позиция, но изстрелът на холандеца бе отразен успешно от Хийтън. Малко след това отново аржентинският национал блесна за гостите, но този път Хуан Мата не успя да се възползва от неговото подаване.

В 27' гостите от Манчестър отново загубиха топката твърде лесно, което позволи на Дейвид Джоунс да намери позиция за истрел. Халфът стреля силно, но Де Хеа бе на мястото си и успя да спаси. В 34' Арфийлд преодоля Блекет и също опита удар, но изстрелът му бе блокиран в корнер.

4110495

И през втората част двата тима продължиха здравата битка на "Търф Мур", като домакините нямаха никакво намерение да отстъпват пред далеч по-именития си съперник. След точно час игра Анхел ди Мария демонстрира възможностите си на дрибльор и проби в половината на Бърнли, преди в крайна сметка да бъде блокиран. Топката все пак се озова в краката на Робин ван Перси, чийто изстрел обаче бе отразен от самата голлиния от Джейсън Шейкъл.

В 70' Луис ван Гаал бе принуден да замени Анхел ди Мария, който изглежда получи крамп по време на второто полувреме на двубоя. На негово място в игра се появи Андерсон, а постепенно Манчестър Юнайтед започна да поглежда все по-настъпателно към вратата на съперника.

4110496

В 72' Валенсия центрира в наказателното поле на "кларетс", но Уейн Рууни остана под топката. Минута по-късно Рууни свали топката за Ван Перси, но холандският таран бе изпреварен. В 75' Бърнли отговори чрез статично положение, но малко раздели Тейлър от крайната цел.

До края на срещата Манчестър Юнайтед опита да наложи финален натиск в половината на Бърнли, но воденият от Луис ван Гаал отбор не демонстрира достатъчно идея и креативност в предни позиции. Атаките на гостите бяха по-скоро стихийни и хаотични, а отбраната на домакините се справяше убедително с напъните на Уейн Рууни и неговите съотборници. Минути преди края на редовното време "дяволите" претендираха за дузпа в своя полза, но реферът Крис Фой така и не посочи бялата точка след съмнения за игра с ръка на Барнс.