Официално: Анхел ди Мария подписа с Манчестър Юнайтед

галерия:

снимка: manutd.com

Анхел ди Мария официално е футболист на Манчестър Юнайтед. Новината бе съобщена на страницата на английския клуб, където бяха публикувани и снимки от подписването на контракта и представянето на играча с екипа на „червените дяволи“.

Трансферната сума, за която аржентинецът идва на „Олд Трафорд“ е 59,7 милиона евро, а контрактът му е за срок от пет години. С това той се превръща в най-скъпия трансфер в историята на Висшата лига.

Много съм доволен от това, че идвам в Манчестър Юнайтед. Искарах страхотен период в Испания. Много отбори ме искаха, но Юнайтед е единствения отбор, с който бих заменил Реал Мадрид.“

Луис ван Гаал е страхотен треньор с много успехи и съм впечатлено от визията, която има да изведе клуба на върха – там, където му е мястото. Нямам търпение да започна да играя“, сподели Ди Мария пред сайта на Юнайтед.

Ди Мария е полузащитник от световна класа, който всява страх във всяка защита. Той притежава страхотни качества с топка в краката и е удоволствие да бъде наблюдаван. Той е страхотно ново попълнение за клуба“, заяви Луис ван Гаал.

Ди Мария има 52 мача и 10 гола за националния отбор на Аржентина, а преди да отиде в Реал Мадрид през 2010 година бе играч на Бенфика.

4109840

4109843