Арсенал стигна мъчно до равенство срещу Евертън

галерия:

Арсенал направи равенство 2:2 като гост на Евертън в последния мач от днешната програма на Премиършип.

"Карамелите" бяха близо до успеха, след като през първото полувреме вкараха два гола. В 19-а минута резултата откри Шеймъс Колман, а в последната минута на първата част страхотен рейд на Ромелу Лукаку завърши с попадение на Стивън Нейсмит.

През втората част обаче "артилеристите" успяха да стигнат до точката и то с попадения в последните минути. В 83-ата Арън Рамзи намали, а в 90-ата резервата Оливие Жиру с глава оформи крайния резултат.

Така и двата тима оставан непобедени. Арсенал има актив от четири точки, с който в момента дели трето място с отбора на Астън Вила. Евертън пък направи второ поредно равенство 2:2, след като през миналия уикенд завърши при същия резултат срещу новака Лестър. Отборът от Ливърпул заема 10-а позиция с две точки, колкото има и Уест Бромич.

В състава на Арсенал отсъстваха контузените Микаел Артера, Киърън Гигс, Тио Уолкът, Серж Гнабри и Яя Саного. Световните шампиони Пер Мертезакер и Месут Йозил започнаха сред стартовите 11. Атаката поведе Алексис Санчес, а Оливие Жиру остана на пейката. Почивка пък получи Лоран Кошчелни.

Наставникът на Евертън Роберто Мартинес направи две промени в сравнение с равенството с Лестър миналата седмица. Това бяха Шеймъс Колман и Кевин Миралас, които замениха Джон Стоунс и Ейдън МакГийди. С травми бяха Брайън Овиедо и Рос Баркли.

4109211

Тимът от Ливърпул започна срещата по-добре, но в 10-а минута Мартинес бе принуден да прави принудителна смяна, след като Стивън Пиенар получи травма и на терена се появи Леон Озман.

В 11-а минута пък Алекс Окслейд-Чембърлейн стреля опасно от сериозна дистанция, но не успя да намери рамката на вратата.

Четири минути по-късно дойде най-сериозното положени пред вратата на Евертън. Отново Окслейд-Чембърлейн бе близо до гола след грешка на Колмън.

В 19-а минута обаче резултатът бе открит, но не от футболистите на Арсен Венгер. Гарет Бари центрира в наказателното поле, а Колмън с глава засече топката в мрежата на Войчех Шчесни за 1:0 в полза на "карамелите".

4109216

Голът даде увереност на домакините, които можеха да удвоят само две минути по-късно, нко Кевин Миралас пропиля шанса си. Белгиецът дори поиска дузпа след съприкосновение с вратаря на Арсенал, но реферът замълча.

В последната минута на първата част обаче Евертън все пак вкара втори гол. Играчите на Роберто Мартинес отнеха топката пред своето наказателно поле и Ромелу Лукаку направи страхотен рейд по дясното крило, за да пусне майсторски към Стивън Нейсмит, който се разписа за 2:0. При паса на белгиеца обаче останаха сериозни съмнения за засада.

4109215

На полувремето Венгер потърси промяна и пусна в игра Оливие Жиру.

В 53-а минута отново имаше претенции за дузпа, този път от страна на домакините, които претендираха за игра с ръка на Арън Рамзи, но Кевин Френд не сметна, че има основание за най-сериозното наказание.

Арсенал даде всичко от себе си, за да се върне в мача, но "карамелите" действаха добре в защита. В 66-а и 68-а Жиру пропиля две положения за гол, а в 70-а всичко можеше да приключи, след като Лейтън Бейнс се справи с трима бранители на "артилеристите", но не намери свой съотборник в наказателното поле.

4109218

Арсенал успя да се върне в мача в 83-а минута. Санти Касорла се възползва от оставеното пространство в ляво по атаката, проби и пусна прецизен пас към Арън Рамзи, който засече топката в мрежата на Тим Хауърд за 1:2.

Това като че ли вдъхна крила на лондончани и в последната минута на редовното време те стигнаха до втори гол. Начо Монреал успя да овладее едно не толкова добро подаване на аут линията и сложи топката на главата на Оливие Жиру, който оформи крайния резултат.