Суонси се изравни с Челси на върха

снимка: БТА/AP

Суонси се наложи с минималното 1:0 над новка Бърнли и така заедно с Челси оглави класирането на Висшата лига на Англия.

Двата тима имат актив от 6 точки, след като лондончани се наложиха с 2:0 над друг новак - Лестър. Така Суонси и Челси са единствените два тима с две победи от началото на кампанията, но основните им конкуренти все още не са изиграли своите мачове.

Нейтън Дайър вкара единственото попадение в мача в 23-а минута. Суонси се представи по-добре в срещата, особено през първата част. През второто полувреме Бърнли даде всичко от себе си, за да спечели първа точка в елита, но това не се случи.

Кристъл Палас пък допусна домакинско поражение от Уест Хям с 1:3. "Чуковете", които вчера отпратиха Валери Божнов, показаха, че проблемите им наистина не са в атака и взеха първа победа през новия сезон.

Мауро Сарате даде аванс на своя тим в 34-а минута, а Стюърт Даунинг удвои само 3 минути по-късно. В 48-а минута Маруан Шамак намали и даде надежди на Палас, но в 62-ата Карълтън Кол сложи точка на спора.

Така с две поражение Кристъл Палас остава в дъното на класирането.

Саутхямптън и Уест Бромич Албиън завършиха при нулево равенство в доста равностоен двубой. За "дроздовете" това бе второ равенство от два мача, а за "светците" първа точка през тази кампания.

В ранния мач днес Нюкасъл и Астън Вила също не си вкараха гол.