Коста прати Челси на върха в Премиър лийг

снимка: БТА/AP

Отборът на Челси е новият лидер в Премиър лийг, след като доста трудно "сините" от Лондон стигнаха до успех с 2:0 срещу новака Лестър Сити в мач от 2-ия кръг на Висшата лига.

"Лисиците" изиграха добър тактически двубой, но допуснаха грешка в защита в 63', която се оказа ключова за загуба.

Тогава при продължително нападение на лондончани Оскар пусна по крилото за Бранислав Иванович, който се опита да пусне пас по земята в наказателното поле. Топката премина през няколко играчи преди да се озове в Диего Коста, който успя да я засече и да донесе аванса на Челси.

Това беше и вторият гол за новия нападател на "сините", като подобно на първата среща той отбеляза първия гол за своите. Това откри играта, като Лестър се опита да върне гола, но това доведе до ново попадение.

При бързо нападение за Челси в 77' Еден Азар получи топката на удобна позиция и хубавият удар на белгийския стрелец мина под крака на защитник и влетя във вратата на Каспер Шмайхел.

Така момчетата на Жозе Моуриньо се озоваха на върха след втория кръг, като имат актив от 6 точки. Толкова има и Суонси, но Коста и компания имат по-добра голова разлика. По-късно тази вечер Арсенал има шанс да излезе на върха при убедителна победа срещу Евертън като гост.