Ван Гаал: Преди 2 седмици бях Крал, сега съм дяволът

снимка: БТА/AP

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал беше категоричен, че поражението от Суонси през миналия уикенд не трябва да настройва феновете срещу него.

"Червените дяволи" загубиха с 1:2 от Суонси на "Олд Трафорд", а веднага след мача холандският специалист беше нападнат от феновете, които дори почнаха да го сравняват с Дейвид Мойс, въпреки че е минал само един мач от новия сезон.

Самият Ван Гаал сподели, че преди 2 седмици се е чувствал като крал на Манчестър, докато сега вече е дяволът. Тази роля обаче не го притеснява, като той беше категоричен, че клубът знае, че в следващите 3 месеца отборът няма да е в топ кондиция.

"Винаги е така. През последните две седмици бяха Краля на Манчестър, а сега съм Дяволът. Футболният свят и особено медиите винаги са по този начин", коментира на днешната пресконференция Ван Гаал.

"Мисля, че феновете на Манчестър са интелигентни, а и вече казах на няколко пресконференции, че първите три месеца ще бъдат много трудни както за клуба, така и за неговите фенове.

Това го казах и на Ед Уудуърд, и на Глейзърс, така стоят нещата към този момент. Бях нает заради моята философия, а не заради това, че съм добър и мил човек. Действително съм такъв, но не затова съм начело на Манчестър Юнайтед.

Няма да ме уволнят. Тук съм, за да направя нов отбор. Този процес изисква време. Идвам с друга философия и това е трудно, защото трябва да науча всички на нова информация. Например, сега трябва да карам отляво и трябва да внимавам много, за да карам правилно тук. Същото е за играчите, които трябва да свикнат с новата система.

Феновете трябва да разберат това. Играчите вярват в това и трябва да покажат това, но ще бъде трудно. Всички трябва да повярват в новата философия", коментира още Ван Гаал.