Феновете на Юнайтед скочиха на трансфера на Рохо

снимка: Guliver/Getty Images

Новото попълнение на Манчестър ЮнайтедМаркосРохо в момента кара медицински прегледи и тази вечер (или най-късно утре) трябва да подпише официално договора си с 20-кратните шампиони на Англия.

Сумата, която ще получи Спортинг (Лисабон) е 16 милиона паунда, а под наем в отбора от Португалия ще играе и национала Нани, който не спечели доверието на новия мениджър на "червените дяволи" Луис ВанГаал.

Рохо впечатли с добрата си игра по време на Мондиал 2014, като играеше еднакво добре и в нападение, и в защита, но феновете на Манчестър Юнайтед в последните 24 часа не могат да си обяснят защо аржентинският национал е на "ОлдТрафорд".

Един от основните доводи на привържениците е свързан с трансферната сума на играча, която изглежда доста висока за футболист от ранга на Рохо, който е и на 26 години. Освен това феновете се питат защо за играчи със сходни статистики (с Люк Шоу играят отляво на отбраната) са платени общо над 50 милиона евро.

Не липсват и подигравки с Рохо, като дори беше сътворено леко заплашително стихотворение, което гласи: "Ro-jo row your boat, gently down the stream! Please be better than Fellaini, or we'll f**king scream".

Други фенове пък се чудят защо няма нови попълнения в центъра на отбраната, където срещу Суонси се видя, че отборът има остра нужда от свежа кръв. Често се срещат и въпроси за това дали Куадрадо, Видал и дори Сонг ще дойдат в клуба.

До края на трансферния прозорец остават 12 дни и феновете на "червените дяволи" настояват за нови играчи. До момента отборът е привлякъл 3-ма играчи (включително Рохо), което поставя 20-кратните шампиони на последно място по количество закупени играчи в Премиърлийг.