Моуриньо: Челси може да доминира следващите 10 години

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо предупреди своите съперници, че неговият отбор може да доминира Висшата лига през следващите 10 години.

Сините“ от Лондон действаха активно на трансферния пазар от началото на лятото като привлякоха Диего Коща, Сеск Фабрегас, Филипе Луиш и Дидие Дрогба. Общата стойност на тези футболисти е приблизително 90 милиона евро. Новите попълнения накараха „специалния“ да изяви готовността си за доминация в Англия.

Имаме отбора, с който искахме да бъдем. Разполагаме с футболисти, които ще бъдат силни както утре, така и следващия сезон, дори и след 5 или 10 години. Харесвам много отбора си. Няма мениджър по света, който да разполага с перфектен тим или дори близо до това. Единственото нещо, което мога да кажа, е че наистина харесвам отбора си в момента“, сподели Моутиньо пред репортери на Острова.

Клубът действа фантастично, защото ми осигури трима футболисти, които исках. Сега разполагам с отличен ляв бек, халф и нападател. Може да се каже, че разполагам и с още 1 класен нападател в лицето на Дидие Дрогба. Сега имаме тим, с който наистина може да се гордеем. Не казвам, че е перфектен, нито че е най-добрият“, заключи португалският специалист.

През изминалия сезон Челси завърши на 3-то място. Сега ще започне битката за титлата с гостуване на изкачилия се във Висшата лига от този сезон Бърнли в понеделник.