Ман Сити, Барса, Милан – кой е следващият отбор на Клоп?

галерия:

снимка: БТА/AP

Юрген Клоп обяви официално днес, че след края на сезона напуска Борусия (Дортмунд) по собствено желание, след като е усетил, че вече не може да надгражда над първоначалния си проект в тима, започнал с двете поредни шампионски титли на Германия.

Въпреки че този сезон е провал за Борусия, Клоп все още е считан за един от най-впечатляващите специалисти и раздялата му с германския гранд е шанс за редица други футболни колоси да го привлекат.

Милан, Барселона, Реал Мадрид и Манчестър Сити са само четири от големите играчи в Европа, които със сигурност се нуждаят от присъствието на Клоп.

4138571

Sporta.bg прави кратко уточнение – Барселона мислеше за Клоп предимно в началото на настоящата кампания, когато Луис Енрике все още имаше проблеми да осигурява необходимите резултати.

4138572Тоест, ако той успее да донесе титла и сериозен пробив в Шампионска лига, то идването на Клоп на „Камп Ноу“ ще бъде ненужно и Барселона ще отпадне от надпреварата за подписа му.

Милан, Реал Мадрид и Манчестър Сити далеч повече се нуждаят от способностите на германския специалист. Клоп вече е загатвал, че би работил в Англия поради простата причина, че знае езика, което за него е фундаментално. Мануел Пелегрини със сигурност напуска „гражданите“ след края на този сезон и Клоп е мечтаният му заместник, макар името на Рафаел Бенитес също да е спрягано за поста на чилиеца.

Милан винаги има нужда от свежи идеи и особено способни фигури в лагера си, след като всички експерименти с бивши футболни величия засега се провалят и отборът за втора поредна година ще пропусне европейските клубни турнири.

Карло Анчелоти едва ли би бил толериран все още на „Сантяго Бернабеу“, ако не може да осигури шампионската титла на Испания и исторически втори пореден триумф в Шампионска лига.

Битката за Клоп започва – той загатна, че няма да си взима година почивка и със сигурност няма да му се наложи, при положение, че предложенията към него ще идват от всички страни.