Димитър Бербатов за ЦСКА и бъдещето си

снимка: asm-fc.com

Българската звезда Димитър Бербатов разкри плановете си за кариерата. В момента той е свободен агент и очаква обаждания с оферти. Най-настоятелни към този момент са от гръцкия шампион Олимпиакос, но нападателят разкри, че най-много му се играе в Англия. 

Той изкара дълги години на Острова, като там носи екипите на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм. Сега се говори и за предложения от арабския свят, така че Бербо има намерение да изслуша всяка една оферта към него. 

"Още не знам къде ще играя. Аз съм реалист, наясно съм, че там, където искам да отида, може да се наложи да почакам, а където ме искат - искам аз да ме почакат. Толкова години съм играл в Англия, толкова добре се чувствам там. Семейството ми се чувства добре там, постигнах и най-големите си успехи като футболист на Острова."

"Паралелно, като има предложения от други държави, на никого няма да казваме "не". Ще изслушаме всички предложения, включително от Гърция, Катар, арабските страни. Аз съм на такъв етап от кариерата си, че няма да играя още 20 години."

"Когато си в напреднала футболна възраст и дойдат предложенията от Катар, от една страна финансовите условия са много добри, а от друга, кариерата ти вече предполага да отиваш натам. Но аз чувствам отлично, тренирам, във форма съм. Работи се по всички направления и варианти", заяви Бербатов в интервю за вестник "24 часа". 

Той хвърли малко повече светлина и върху плановете си за остатъка от кариерата. Нападателят е вече на 34 години и сподели, че вече се готви за момента, в който няма да е на терена, а той изглежда наближава със страшна сила. 

"И аз искам да играя дълго като Райън Гигс, Паоло Малдини и Хавиер Санети, но това са футболисти единици. Кой не иска да играе толкова години? Аз затова полека-лека се опитвам да се подготвям за момента, в който ще спра, защото той ще дойде, няма как."

"Но бих желал още поне две години да играя на високо ниво. Поддържам стандарт на живот и се грижа за себе си. Храня се правилно, тренирам правилно. Човек сам се познава най-добре. Това са моите желания, но понякога те се разминават с реалността. При всички положения, искам да поиграя още две години в големия футбол."

"И като свърша с едното, започвам с другото. Със сигурност след това ще остана във футбола, идеи имам. Когато се осъществи това, мога да се захвана с друго. Защото аз имам интереси и извън футбола. Когато ме видят, хората ме свързват само с играта, но това показва, че не ме познават", сподели още Бербо.

Той каза още, че евентуалната положителна развръзка около завръщането на Васил Божков като собственик на клуба е единственият шанс за спасение. Попитан дали човек като Божков е първата и последна надежда за "червените", Бербатов заяви:

„Лошото е, че изобщо се говори за спасителен план за клуб като ЦСКА. Но, за да отговоря на въпроса ти, мисля, че той е единственият вариант. Ако човек като него прецени, че си заслужава да се ангажира пак с ЦСКА, мисля, че ще го направи на базата на това, че ще е преценил всички плюсове и минуси.

Ще вземе предвид задълженията, които трябва да се изплащат. И като сериозен бизнесмен, какъвто е, ще вземе правилното решение. Футболът вече е бизнес, а човек като Васил Божков ще знае как да постъпи в тази ситуация и да вземе правилното решение.

А и от това, което чувам, всички цесекари искат да се стигне до варианта Васил Божков пак да се завърне начело на ЦСКА."