Бербатов поема по стъпките на Стоичков?

снимка: asm-fc.com

"Чикаго Файър“ проявява интерес към Димитър Бербатов, твърди "Труд". Ако се стигне до трансфер, звездата може да изживее „американската мечта“ в града с най-много българи в САЩ. Там вече игра Христо Стоичков в края на кариерата си.

В момента „Чикаго“ не е сред най-силните отбори в Мейджър лигата и завърши 2014-а извън зоната на плейофите. Клубът търси спешно стягане на редиците с класни попълнения от Европа. В актуалния състав най-именитият играч е шотландецът Шон Малоуни, бивш футболист на „Селтик“.

Договорът на Бербатов с „Монако” изтича и не се знае дали ще бъде подновен. Като свободен агент 34-годишният българин се оказва перфектна опция за американците. Мейджър лигата е подходящо място за епилог на кариерата на всяка звезда - натам сега поемат Стивън Джерард и Франк Лампард.

Бербатов има вариант и за завръщане в английската Висша лига при раздяла с „Монако”. От Острова най-сериозен е интересът на дебютанта в елита „Борнемут“. Друга възможност за бъдещето на нападателя е гастрол в Арабския свят по примера на Шави Ернандес, който подписа със саудитския „Ал Сад“.

Междувременно Бербатов имаше неформална среща с министъра на спорта Красен Кралев в София. Официална информация за 30-минутния разговор не бе разпространена. Вероятно основна тема е била детската футболна академия, която Бербатов планира да направи в близко бъдеще. Бившият капитан на националния отбор отказва да говори публично за предстоящите събития около него. Но се очаква, че в плановете му са поне още две години професионален футбол.