Без Бербатов Монако удари Тулуза (ВИДЕО)

снимка: asm-fc.com

Монако надви Тулуза с 4:1 на своя стадион "Луи Втори" в среща от 35-ия кръг на френското първенство, а Димитър Бербатов не бе включен в групата на монегаските.

Благодарение на успеха отборът на Леонардо Жардим събра 65 точки и възстанови преднината си от пет пред четвъртия Олимпик (Марсилия), който в петък откри кръга с успех 2:0 като гост на Метц.

Монако засега удържа с комфортен аванс третата позиция, която дава право на участие в плейофите на Шампионска лига. Монегаските записаха втора поредна победа в Лига 1 за първи път от средата на март, но изглеждат непоколебими в намерението си отново да щурмуват груповата фаза на най-силния футболен турнир.

Още в 9-ата минута Бернардо Силва се възползва от подаване на Яник-Ферейра Караско и откри резултата, но в 26-ата Брайтуайт възстанови равенството. В самия край на първата част Антони Марсиал върна аванса на Монако с точно изпълнение на дузпа и записа деветия си гол от началото на сезона - той и Силва (8) задминаха Димитър Бербатов като основни реализатори на тима.

В 56-ата минута Жоао Моутиньо се разписа за 3:1, в 80-ата минута заради опит за сбиване Набел Дирар от състава на домакините и Кана-Бийк от отбора на гостите получиха директни червени картони. В последната минута Марсиал бе заменен от Валер Жермен, който секунди по-късно отбеляза четвърти гол за Монако.