ПСЖ изпусна да разгроми Монако на Бербатов (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Френският шампион Пари Сен Жермен тотално надигра Монако на Димитър Бербатов и с успех с 2:0 го елиминира от турнира за Купата на Франция, като успехът можеше да бъде далеч по-изразителен, ако не бяха фрапантните пропуски през второто полувреме.

Дори без суперзвездата си Златан Ибрахимович и със знанието, че се изправят срещу най-добрата защита във Франция, парижани не оставиха съмнение в превъзходството си в мача и доминираха от самото начало.

В 3-ата минута Давид Луиз откри с глава след центриране от корнер на Езикиел Лавеци, като на бразилеца му трябваха два опита, за да преодолее Мартен Стекеленбург, който не можа да избие първоначално топката и я остави в обсега на съперника.

В 52-ата минута Единсон Кавани по най-добрия начин се възползва от подаване на Марко Верати и реализира заслужен втори гол за домакините, с който на практика везните бяха категорично наклонени в тяхна полза.

Между 61-ата и 63-ата минута ПСЖ изпусна четири чисти положения, като първо Хавиер Пасторе и Единсон Кавани уцелиха двете странични греди, след това Пасторе не можа от шест метра да уцели опразнената врата, а малко след това Лавеци от отлична позиция не намери очертанията.

С няколко добри изяви на Стекеленбург до края на срещата резултатът се запази, като опитите на Монако да преодолеят противниковата защита така и не се увенчаха с успех. Димитър Бербатов не можа да помогне на съотборниците си да претърпят разочарование и във втория турнир за домашната купа, след като миналия месец монегаските отпаднаха с дузпи от Бастия на полуфинал за Купата на лигата.

Монако избегна загубата от ПСЖ в Лига 1 само преди няколко дни, като тогава за нулевото равенство спомогнаха пропуските на шампионите, но този път тимът на Лоран Блан материализира превъзходството си и ще играе полуфинал.