ПСЖ изпусна Монако на Бербатов насред Княжеството (ВИДЕО)

снимка: ligue1.com

Пари Сен Жермен изпусна голям брой чисти голови положения и не можа да стигне до заслужен успех в голямото дерби от 27-ия кръг на френската Лига 1 на стадион „Луи Втори“ срещу Монако.

Отборът на Димитър Бербатов остана по-доволен от равенството 0:0, като българският нападател се включи в мача като резерва през второто полувреме. По подобие на дербито си с Олимпик (Лион) на 8-ми февруари, ПСЖ не можа да се възползва от повечето си положения и трябваше да дели точките.

Нулевото реми в Княжеството означава, че отборът на Лоран Блан остава на второ място в класирането с 53 точки – 1 по-малко от лидера Лион, въпреки поражението му в събота с 1:2 от Лил.

Равенството с Монако означава, че ПСЖ е единственият отбор в Лига 1, който няма загуба в мачовете си срещу другите отбори от топ пет на класирането – три победи и три ремита.

Монако дори с мач по-малко изпревари Сент Етиен на четвъртото място, увеличавайки актива си на 44 точки – монегаските имат отложено домакинство на Монпелие, а ако го спечелят, ще се доближат на четири пункта от третия в таблицата Олимпик (Марсилия).

Френските шампиони през цялото времетраене на срещата имаха повече и по-добри положения от съперника си. Леонардо Жардим очаквано заложи на по-дефанзивна тактика и се уповаваше на стабилната си защита, като Димитър Бербатов дори не фигурираше в списъка с титулярите.

Още през първото полувреме вратарят на Монако Даниел Субашич трябваше да се намесва решително неведнъж, като основният източник на заплаха за ПСЖ бяха обичайните заподозрени Езикиел Лавеци, Единсон Кавани и Хавиер Пасторе. Последният бе получил по-офанзивни функции в отсъствието на наказания топ нападател Златан Ибрахимович.

По-големите пропуски преди почивката направи Кавани, а през второто полувреме чудесни шансове се откриха и пред Блес Матюйди, Грегори ван дер Вийл, Пасторе и Давид Луис, но те също не успяваха да разпечатат вратата на Субашич.

С влизането на Бербатов в 66-ата минута на мястото на Антони Марсиал играта на Монако стана по-раздвижена и отворена, но съотношението на силите на терена се запази, въпреки че и домакините организираха нелоши атаки.  


Highlights - Monaco 0-0 PSG - 01-03-2015by LiG2Fr