Бербатов изригна и укроти "песовете" с победен гол за Монако (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Бившият капитан на България Димитър Бербатов отбеляза шестия си гол в Лига 1 от началото на сезона и донесе успеха на "монегаските" с 1:0 над Лил в среща от 22-ия кръг на първенството.

Родният таран се разписа с глава след 57 минути игра, когато засече центриране на Ферейра Караско и смълча трибуните в Лил. До края на срещата "песовете" така и не успяха да стигнат до изравнително попадение, което и означаваше и 11-и успех за Монако от началото на кампанията.

Така тимът от Княжеството събра актив от 39 точки и се доближи на само пункт зад четвъртия Сен Етиен, който обаче все още не е изиграл своя двубой с шампиона ПСЖ. Лил пък продължава да се представя колебливо, като "песовете" остават на 12-а позиция в Лига 1 с актив от 27 точки.

Впечатление прави и изумителната форма на Монако по отношение на отбраната. Във вече осем двубоя футболистите на Леонардо Жардим не са допускали попадение в своята врата.

През първата част чисти шансове за отбелязване на попадение в Лил липсваха, като и двата тима не предложиха много в предни позиции.

През вторите 45 минути играта стана по-интересна, а Сидибе и Моутиньо не успяха да се разпишат за съответно Лил и Монако.

Постепенно се стигна до 57', когато Димитър Бербатов се разписа за гостите. Яник Ферейра Караско центрира от статично положение, а №10 на "монегаските" с глава насочи кълбото зад вратаря на Лил Винсент Ениеяма за крайното 0:1.

Петнадесет минути преди края Бербатов можеше да отбележи и втори гол, но "десетката" на Монако стреля в аут.