Сент Етиен за малко не се изложи за Купата

снимка: asse.fr

Шесткратният носител на трофея Сент Етиен се измъчи срещу гостуващия втородивизионен Нанси, но все пак постигна победа с 1:0 след продължения и се класира за третия кръг на турнира за Купата на Франция.

Единственото попадение в срещата на "Жофроа Гишар" реализира Франк Табану със страхотен удар под гредата в 97-ата минута. Сент Етиен няма успех в надпреварата от 1977 година насам, а за последни достигна до финала през 1982 година.

Елитният Рен също продължава напред, след като се наложи с 2:1 при гостуването си на треторазрядния Дюнкерк след два гола на АОбдулай Дукуре в първия половин час на срещата. Оксер елиминира в третия кръг гостуващия Страсбург след победа с 1:0 в срещата между двата бивши съперника от елита.

Домакините, които имат четири купи на Франция, всичките спечелени след 1994 година, но в момента са във втора дивизия, надделяха след точен удар на Венсан Гранек в края на първото полувреме.

Страсбург има три трофея от надпреварата, последният от които през 2001 година, но сега се състезава в третия ешалон. Петодивизионният Шоле се класира за четвъртия кръг след успех с 6:5 след изпълнение на дузпи като гост на Бове от четвърта дивизия.

Двубоят завърши без голове в редовното време и продълженията. Гостите стигнаха до успеха, въпреки че играха повече от час с човек по-малко след червен картон на Кевин Бердие в 55-ата минута.