Сент Етиен и Монако се задоволиха с реми

Кратка радост за Бербатов и Монако
снимка: asm-fc.com

Монако без Димитър Бербатов в групата си стигна до равенство 1:1 като гост на Сент Етиен и не можа да се изравни по точки в класирането на френската Лига 1 с днешния си съперник. Два от представителите на страната в евротурнирите изнесоха типичен за стандартите си през сезона двубой без много голови положения и солидни изяви в защита.

Малко щастливо в 17-ата минута Жереми Тулалан откри резултата с далечен шут от около 20 метра. Монегаските направиха атака по дясното крило, но Жоао Моутиньо не можа да я продължи в наказателното поле, губейки равновесие. Португалецът все пак успя да съхрани топката и да я върне назад за Тулалан, чийто изстрел рикошира в тялото на нападателя Ласена Траоре и стана неспасяем за вратаря Стефан Руфие – 0:1.

Монако имаше шанс за първи път от 2007-ма година да надвие като гост Сент Етиен, като тогава го направи с 0:1, но домакините успяха да възстановят равенството. Както се случи срещу Интер в Лига Европа преди три дни, Сент Етиен заличи минималния си пасив отпреди почивката, този път с попадение на Рики ван Волфсвикнкел.

Холандският офанзивен халф бе изведен на празна врата от Ромен Хамума и завърши по най-добрия начин отлична контраатака на домакините, която напълно матира отбраната на Монако – 1:1.

Равенството е второ поредно за монегаските, които имат и четири последователни мача без поражение – за последно 0:1 като домакин от Ница. Серията без загуба на Сент Етиен се увеличи на три мача, като отборът остава пред Монако в класирането.

Сент Етиен е на шесто място с 22 точки, докато Монако е седми с 19.

Лил продължи негативното си представяне след силния старт на сезона и отстъпи с 0:2 при визитата си на Реймс след голове в 26-ата минута на Бенджамин Муканджо и в 33-ата на Айса Манди.

„Песовете“ са 13-ти с 16 точки, докато Реймс е 14-ти вече с 15 след 13 мача от първенството.