ПСЖ подгони Марсилия след разходка до Каен

снимка: БТА/AP

Шампионът на Франция ПСЖ се устреми към върха в класирането след не особено убедителния старт на сезона. Парижани записаха третата си победа в Лига 1 след успех при гостуването си на Каен и остават единственият все още непобеден отбор във френския елит.

Въпреки че бяха без голямата си звезда Златан Ибрахимович, който пропусна срещата заради контузия в петата, гостите не оставиха никакви съмнения в превъзходството си и си тръгнаха с трите точки от визитата в Нормандия след успех с 2:0.

ПСЖ реши мача с по един гол през всяком полувреме. Първо Лукас Моура откри резултата след страхотна самостоятелна акция в 18'. Крайното 2:0 пък бе оформено от Маркиньос в 57', който засече в мрежата центриране от корнер.

Възпитаниците на Лоран Блан можеха да си тръгнат от Каен и с по-изразителен резултат, ако не бяха пропуските на Единсон Кавани и Хавиер Пасторе.

След този успех ПСЖ събра 13 точки, с които се изравни с Бордо, Лил и Сент Етиен и се изкачи на 2-ро място във временното класиране на Лига 1 - на 3 пункта зад лидера Олимпик Марсилия.