Бербатов и Монако с втора победа тази седмица

снимка: asm-fc.com

Макар и с неособено бляскаво представяне отборът на Димитър Бербатов Монако постигна втора поредна победа тази седмица, след като надви с 1:0 Гингам в среща от 6-ия кръг на френската Лига 1.

Единственото попадение падна в края на първото полувреме и бе дело на влезлия като резерва Набел Дирар в 37-ата минута. Така за шести пореден път в шампионата монегаските отбелязват един-единствен гол в противниковата врата, но в този случай Монако все пак изкова втората си победа в Лига 1.

Самият гол падна след груба двойна грешка на бранителя на Гингам Максим Бака при защита на пряк свободен удар на около 25 метра от голлинията. При изпълнението на домакините първоначално Бака направи движение към собствената си врата, с което покри засадата на трима футболисти от Монако. След като вратарят Йонас Льосъл отклони топката, Бака не можа да я изчисти и вместо това изведе на празна врата Дирар, за когото бе детска игра да открие резултата.

Така Монако събра 7 точки след 6 мача и се отлепи от зоната на изпадащите, като заема 15-та позиция и едва ли ще бъде изпреварен от Лион, който с 6 пункта гостува на шампиона Пари Сен Жермен по-късно тази вечер. Гингам е предпоследен с 6 точки.

Победата е втора поредна за Монако тази седмица след солидното представяне в първия кръг от груповата фаза на Шампионска лига, когато след асистенция на Димитър Бербатов португалският халф Жоао Моутиньо донесе успех с 1:0 над Байер (Леверкузен).

Самият Дирар се появи на игрището в 21-ата минута, тъй като младата надежда на домакините Антони Марсиал бе заменен принудително заради удар в главата при сблъсък с Бенджамин Ангуа от състава на гостите.

Бербатов можеше да покачи на 2:0 в самия край на първото полувреме, но вратарят Льосъл отрази удара му, както и този на Левен Кюрзава след почивката. Даниел Субашич изобщо не бе тестван от нападателите на гостите и така Гингам продължава без победа на стадион „Луи Втори“.