Тихо премина последния трансферен ден във Франция

Изненадващо тихо и спокойно премина последният ден от летния трансферен прозорец във френското първенство по футбол, като по-големите новини бяха свързани не толкова с привлечени в Лига 1 играчи, а с напуснали, пишат медиите в страната.

Става въпрос най-вече за колумбийския нападател Радаемл Фалкао, който подписа с Манчестър Юнайтед и последва пътя на напусналия в посока Реал Мадрид свой съотборник Хамес Родригес.

За разлика от Монако, Олимпик (Марсилия) зарадва феновете си с "един от най-добрите" ходове на трансферния пазар, привличайки 19-годишния бразилски защитник Дория с договор за пет години.

Той ще играе на "Велодром" след сделка с отбора на Ботафого, чийто цветове защитава от юноша. Закъсалият елитен тим на Реймс пък увеличи нападателната си мощ с бившия футболист на Ливърпул - Давид Нгог, посочва БТА.

25-годишният таран има девет гола в 63 мача за мърсисайдците, но напусна, за да играе последователно в отборите на Болтън и Суонзи.

Бившият френски национал Гаел Живе подписа 2-годишен договор с Евиан Тонон Гаяр, докато защитникът Франсоа Белужу ще играе през следващите четири години в Лориен.