Ето я причината за липсата на трансфери в Монако

Бербатов загрява за новия сезон
снимка: asm-fc.com

Амбициозният проект "Монако" е в пауза, което беше забелязано от цял свят, след като собственикът на тима Дмитрий Риболовлев е изненадващо пасивен на трансферния пазар и не дава пари за нови играчи.

Както е известно, той закупи акциите на тима от Княжеството през 2011 година с амбицията да превърне отбора в хегемон във Франция и Европа. През миналия сезон Монако завърши 2-и в Лига 1 и се класира за Шампионска лига, но след пасивно лято и продажбата на Хамес отборът все още няма победа в официален двубой.

Причината, според "Гадзета делло Спорт", е свързана с "най-скъпия развод в историята". През май на първа инстанция съдът в Швейцария присъди 3.3 милиарда евро на съпругата на Риболовлев - Елена, което се явява 50% от богатството на ексцентричния руснак.

Адвокатите на милиардера обжалват решението, но въпреки това милиардерът е намалил драстично бюджета на Монако, поради което френският тим търси основно свободни агенти и евтини футболисти, а заради финансирането беше продаден и Хамес Родригес за 80 милиона евро в Реал Мадрид.

Напълно възможно е до края на лятото да бъде продаден и Фалкао, което ще остави Димитър Бербатов непоклатим на върха на атаката на Монако, но с това ще бъдат занижени и целите на Монако.

"Монегаските" почнаха с две загуби в първенството и в момента се намират на 19-о място.