2:7 от Япония не е мерило за националите, смята Мъри

снимка: БГНЕС/EPA

Бившият национален селекционер Станимир Стоилов призова да не се правят генерални оценки за представянето на "трикольорите" в предстоящите световни квалификации само от загубата от Япония с 2:7 в контрола от "Кирин Къп". 

"Не мисля, че това е лицето, което България ще покаже в квалификациите за световното първенство. Първо, треньори и футболисти ще си направят нужните изводи и ще изглеждаме по коренно различен начин. Това са дълги полети, разлики в часовете, много от футболистите отдавна са в почивка, мислят за лято и море.

Второ, мотивацията вече не е на същото ниво както с Португалия и Македония. Трето, Япония има изключително силни футболисти, мотивирани и защото са домакини. Още повече че вече загубиха от нас предния път.

Не мисля, че има защо да се създава паника или напрежение около треньори и футболисти", заяви Стоилов. Треньор №1 на България за 2015 г. обясни, че проблемите на отбора ни не са от вчера.  "Имаме си нашите проблеми, които вярвам, че треньорите ще си ги решат.

Националният отбор трябва да се подкрепя, аз съм 200% убеден, че в квалификациите тимът ще изглежда по коренно различен начин", добави Стоилов. "Най-добре да забравим този мач, той е само проверка. Важното е да направим анализите и изводите."