Левски пробва да върне любимец на феновете

снимка: levski.bg

Бившят голмайстор на Левски Антонио Аниете е напът да стане свободен агент. Един от шефовете на Нефтчи (Баку) Самед Гурбанов заяви пред местните медии, че испанецът е един от играчите, с които отборът ще се раздели.

Това означава, че голаджията на "сините" от сезон 2014/15 може вече да си търси нов отбор. През споменатата кампания Аниете изигра 28 мача в "А" група и стана голмайстор с 14 попадения.

Преди да пристигне на "Герена" Аниете бе голмайстор и на втора гръцка дивизия с 21 гола. Последният сезон обаче не бе особено резултатен за испанеца, който се отчете с едва 3 попадения в 20 срещи за Нефтчи.

Антонио Аниете се превърна в любимец на феновете на Левски по време на престоя си в клуба. Той обаче не поднови договора си със "сините", защото получи по-високи финансови условия от Нефтчи.

Сега обаче не е изключено 26-кратните шампиони отново да се пробват да го вземат в редиците си, твърди "7 дни спорт". Проблем за евентуалното връщане на испанеца на "Герена" обаче отново може да се окажат парите.

В момента той се разписва срещу 25 хил. евро на месец, докато от Левски могат да му предложат не повече от 12 хил. евро, колкото е таванът на заплатите.