Феновете на Левски погнусени от състоянието на клуба и бг футбола

снимка: levski.bg

Феновете на Левски от фракцията South Division разпространиха декларация, в която изразяват възмущението си от състоянието не само на любимия си клуб, но и от цялата окаяна картина в българския футбол през последните няколко години.

Ето цялата декларация без редакторска намеса:

Ето, че и този сезон приключи. Приключи така, че предходния да ни се види не чак толкова лош...Точно преди година около 13 000 души прекосиха половин или цяла България, за да препълнят стадион Лазур в Бургас и да помогнат за спечелването на купата срещу така или иначе не толкова претенциозния отбор на Черно море. Отбор, който и предната, и тази година биехме под път и над път. Всички знаем как завърши и това приключение. 

Като че ли обаче всичко започна много по-рано. Започна преди няколко години, когато определени политически кръгове решиха, че имат интерес от Отбора на Народа. Предходният президент на клуба - Тодор Батков не беше цвете за мирисане, даже напротив. Но поне се опитваше да не обвързва ЛЕВСКИ с политически интереси. Едно нещо, като че остана сигурно след това, което се случи няколкократно в последните години от неговото управление. Хора, кръгове от хора или както искате ги наречете, закараха ФК ЛЕВСКИСОФИЯ до непознати дълбини, за да може безпроблемно да вземат управлението в ръцете си. 

Никой не може да ни убеди, че изгубената титла в мача със Славия на Герена беше лошо стечение на обстоятелствата. Когато играеш срещу отбор, на който половината играчи ще се радват повече от собствените ти, че ЛЕВСКИ ще бъде шампион. Когато си вкарваш нелеп автогол и след това 25 минути нямаш нормален удар към вратата. Тогава нещата започват да миришат. А в ПФКЛЕВСКИ СОФИЯ нещата от години намирисваха. Намирисваха, но след последните няколко спектакли започнаха чак да вонят. 

Няма как да си затваряме очите, когато на Герена или извън него, се играе с цел, различна от унищожение на противника от първата до последната минута. А какво се получи в последните мачове с Локомотив Пловдив, Славия и Берое? Драми.. късни голове… обрати…. Какво шоу, какъв спектакъл! А от ръководството ни вопъл, ни стон, ни извинение, ни обяснение, ни нищо!

Време е, време е да припомним на новия машинист – Тонев, че ФК ЛЕВСКИСОФИЯ, отбор със 102 годишна история и милиони симпатизанти зад гърба си не е и няма да позволим да бъде докаран до положението на един друг столичен отбор, управляван от същия преди време. Явно управленското тяло се чувства доста спокойно и уютно от факта, че по стадионите останахме 4000-5000 луди, които следваме отбора, независимо от случващото се на терена. 

Също така е явно, че се работи на пълни обороти, лудите да ставаме все по-малко, а хората, които отдавна не идват редовно, въобще да спрат да го правят. Още с поставянето на цени от 25лв, за Сектор А, за мачове с Черно море, Локомотив и Славия се видя, че някой не желае пълни трибуни. А след края на тези мачове всички видяхме и причинита за това…

Нека поговорим и за другите парашутисти спуснати във всички водещи отбори през последните години. Отборът на Локомотив Пловдив - Марешки! Тото Динев! Галя Топалова!!! Христо Крушарски!!! Отборът на Берое Стара Загора – отбор, издържан от държавата без президент!!! Отборът от Панчарево – Титан! Манджукови! Инджов! Божков! Ганчев! Каузата – Киро и брат му! Ботев Пловдив – „Не банкер, а Родолюбец“! Ангел Палийски! Иван Джиджев! 

Сигурно пропускаме и други видни и не толкова видни „спортни“ личности. Човек ще си каже какво толкова има в тези имена. Всеки, който има повече от половин грам мозък, може сам да се досети. Нито един от тези хора не е в тези отбори от любов към футбола! Тях не ги свързва нито любовта към даден отбор, нито любовта към футболната игра. Тях ги свързват единствено парите, които печелят на гърба на изстрадалият български народ чрез наредени стотици обществени поръчки от евро-фондовете и обвързването им с дадени политически кръгове, които ги бутат напред. В замяна на същите тези им е наредено да изпълняват длъжности и като президенти на най-популярните български клубове, с ясната цел да се ръководят умело обществените настроения! 

В България и по света винаги е имало смесване на политика и футбол, но като че ли никога не е било толкова крещящо гнусно. А на хората започна да им писва! На много от тях им писна отдавна и спряха да посещават мачове по българските стадиони. Гледайки накъде вървят нещата, очевадно много скоро ще им писне и на онези „лудите“, останали все още там. Въпросите тук са – ще допуснат ли и те доубиването на спорта, на играта, на любовта и на борбата? Ще се върнат ли други да им помогнат в тази нелека битка? 

Нима тези, които не ходят вече по стадионите, смятат, че на нас ни е приятно да наблюдаваме тези циркове? Не, на никой не му е радостно това, в което се превърна българския клубен футбол. С усмивки на лице и в момента продължават да са само тези, които след всяка изминала секунда продължават да забогатяват, докато все повече отчайват и обезкуражават народа. Време е всички да осъзнаем, че на политиците не им трябват силни агитки, многохилядни будни умове, тела и сърца!!! На тях им трябват точно обезлюдяване на големите публики, обезверени лица и все по-малко будни хора, които се събират на тези места! 

Крадците не обичат будните хора, които са готови да ги свалят от власт и да спрат ограбването на Родината. Не обичат многохилядни обезверели маси, които помитат всичко по пътя си. Те обичат спокойствието. Обичат да виждат как слугите им все по-умело убиват тези маси. В момента най-вероятно пият и спят спокойно. Слугите им изпълняват чудесно поставените задачи. А народът спинка. Но рано или късно ще се събуди! Тежко и горко, на този, който да петни името ни дръзне!