Шампионът Владо Стоянов си мечтае за дерби Левски - ЦСКА

снимка: БГНЕС

Това е много голямо признание, тъй като е от хората, с които тренираш и играеш, и срещу които се изправяш на терена.” Това заяви стражът на Лудогорец Владислав Стоянов, който спечели наградата за Футболист на футболистите, предаде репортер на БГНЕС.

28-годишният национал на България взима приза за втори път в своята кариера. „За мен това е най-реалната награда, защото те оценяват именно твоите колеги и съперници. Щастлив съм, че печеля този приз за втори път.

Това показва, че съм успял да демонстрирам някакво постоянство и се надявам занапред да продължа да го правя”, заяви Стоянов. Вратарят на разградчани разкри, че въпреки лошия старт на сезона за неговия тим не е спирал да вярва, че Лудогорец ще триумфира с пета поредна титла в края на кампанията.

„Лично аз в нито един момент не съм имал съмнения в крайния ни успех. Вярно е, че започнахме лошо – ранното отпадане от Шампионската лига, треньорските смени, идването на нови футболисти.

Тръгнахме малко по-трудно, но според мен разковничето беше, когато на треньорския пост се завърна Георги Дерменджиев, който успя да върне облика на отбора. Започнахме да играем футбола, който всички са свикнали да гледат от нас. Определено това беше решаващият момент, който ни доведе до петата поредна титла.”

Стоянов коментира и очакваната промяна във формата на А група през следващия сезон и евентуалното създаване на Висша лига.

„За мен формат с 16 отбора е много удачен, както бе и по-рано. Надявам се, че големите футболни центрове в България ще имат възможност отново да имат отбор в елита и отново ще можем да гледаме дерби между Левски и ЦСКА.”